Main Content

Roger Federer je najlepšie zarábajúci tenista na svete. Tvrdí to magazín Forbes

piatok, 26. august 2022 13:50 | Autor: TASR

Roger Federer
Roger Federer | zdroj: TASR

Švajčiar Roger Federer je naďalej najlepšie zarábajúci tenista na svete. Na prvej pozícii v rebríčku magazínu Forbes sa umiestnil sedemnásty rok za sebou, hoci pre zdravotné problémy absentuje na kurtoch už štrnásť mesiacov.

Štyridsaťjedenročný Federer zarobil za uplynulých dvanásť mesiacov približne 90 miliónov amerických dolárov, všetky jeho príjmy pochádzajú z komerčných aktivít.

Dvadsaťnásobný grandslamový šampión prednedávnom avizoval, že sa blíži jeho návrat do súťažného diania. Na druhej priečke sa umiestnila Japonka Naomi Osaková (56,2 milióna USD) pred Američankou Serenou Williamsovou (35,1), Španielom Rafaelom Nadalom (31,4) a Srbom Novakom Djokovičom (27,1).

Podľa magazínu Forbes je Federer jeden zo sedmičky športovcov, ktorých zárobky presiahli počas kariéry miliardu dolárov. Švajčiarove celkové príjmy pred zdanením odhadlo periodikum na 1,09 miliardy USD, viac majú na konte iba americký golfista Tiger Woods (1,72), portugalský futbalista Cristiano Ronaldo (1,24), americký basketbalista LeBron James (1,16) a argentínsky futbalista Lionel Messi (1,15).