Main Content

Marek Rodák dostal šancu za Fulham. Jeho klub vypadol z ligového pohára so štvrťoligistom

streda, 24. august 2022 18:07 | Autor: TASR

Marek Rodák
Marek Rodák | zdroj: TASR

Slovenský futbalový brankár Marek Rodák dostal v utorkovom zápase anglického Ligového pohára (Pohár EFL) prednosť pred novou posilou Berndom Lenom, Fulham FC však vypadol po prehre s Crawley Town. Účastník Premier Leauge nedokázal 90 minút streliť gól súperovi zo štvrtej ligy a sám dva inkasoval.

Rodák bol v uplynulej sezóne jasnou jednotkou v bránke "chalupárov". V novej sezóne sa o post jednotky "bije" s Nemcom Berndom Lenom, ktorý prišiel do klubu v aktuálnom prestupovom období z Arsenalu. Slovenský brankár nastúpil do prvých dvoch zápasov Premier League proti Liverpoolu a Wolves, oba sa skončili remízami 2:2, resp. 0:0. V treťom súťažnom stretnutí proti Brentfordu Slováka v bráne nahradil jeho nemecký konkurent a Fulham dokázal na domácej pôde zvíťaziť 3:2. Po troch súťažných kolách tak majú obaja brankári na konte po dva inkasované góly.

Dvadsaťpäťročný Rodák získal dôveru trénera Marca Silvu a v druhom kole Pohára EFL nastúpil do duelu od začiatku. Hráči Fulhamu sa však nedokázali dostať do zápasu a prvú strelu na bránu súpera vyslali až v 92. minúte. Rodák svoju "svätyňu" nedokázal ochrániť v 16. a 42. minúte.

"Snažili sme sa niečo zmeniť, no stále sme robili rovnaké chyby. V takýchto zápasoch musíme ukázať minimálne rovnaké odhodlanie ako náš súper. Nerobili sme správne rozhodnutia, čo viedlo k chybám. Bohužiaľ, vypadli sme, no musíme sa sústrediť na ďalšie súťažné zápasy," povedal pre britské médiá na tlačovej konferencii tréner Fulhamu Marco Silva.