Main Content

V Jaroslavli spadla na štadióne kocka. Môžu za to sankcie proti Rusku?

streda, 24. august 2022 18:02 | Autor: TASR

KHL
KHL | zdroj: TASR

V hale Lokomotivu Jaroslavľ, ktorý hrá Kontinentálnu hokejovú ligu (KHL), spadla štvortonová multimediálna kocka. Podľa ruských médií došlo k situácii pri vyťahovaní kocky k stropu Arény 2000. Pád celej konštrukcie z výšky šestnástich metrov zapríčinilo prasknutie jedného z navijakov.

"Pri súčasných uvalených sankciách proti Rusku je inštalácia veľmi komplikovanou záležitosťou," okomentoval nehodu server sports.ru. Kocka sa rozbila a zranila vedúceho pracovnej skupiny, ktorá sa v daný moment pohybovala na ľade. Tridsaťšesťročný muž si odniesol len ľahké, bližšie nešpecifikované zranenia. "Nie je v ohrození života. Nachádza sa v nemocnici a je v starostlivosti lekárov, ktorí ho v blízkej budúcnosti pustia domov," napísal ruský klub na oficiálnom účte na sociálnej sieti Twitter.

Náraz štvortonovej kocky nepoškodil ľadovú plochu. K jej výmene siahol Jaroslavľ po jedenástich rokoch. Najvyšší predstavitelia klubu ubezpečili fanúšikov, že incident nijako nenaruší začiatok nového ročníka: "Odloženie, zrušenie či presun domácich zápasov neprichádzajú do úvahy." Zatiaľ nie je známe, kde budú organizátori počas zápasov ukazovať skóre, čas a ďalšie informácie.

Úvodné kolo KHL odohrá Jaroslavľ 2. septembra na ľade Omsku, doma sa prvýkrát predstaví 7. septembra proti Nižnekamsku, ktorého dres si oblieka aj slovenský útočník Samuel Buček.