Main Content

VIDEO: Tsitsipas porazil Medvedeva! Teraz ho čaká Čorič - kto vyhrá turnaj v Cincinnati?

nedeľa, 21. august 2022 08:51 | Autor: TASR

Cincinnati
Cincinnati | zdroj: YouTube

Grécky tenista Stefanos Tsitsipas a Chorvát Borna Čorič sa stretnú vo finále dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v Cincinnati. Tsitsipas ako štvorka podujatia vyradil v semifinále najvyššie nasadeného Rusa Daniila Medvedeva v troch setoch 7:6 (6), 3:6 a 6:3. Čorič zdolal turnajovú deviatku Brita Camerona Norrieho 6:3 a 6:4.

Medvedev spravil v semifinále až 11 dvojchýb, z toho štyri v šiestej hre rozhodujúceho setu. Tsitsipas sa v ňom potom ujal vedenia 4:2 a duel už dotiahol do úspešného konca.

"Vedel som, že ma v treťom sete čaká čaká úloha, ale využil som, že súperovi nešlo podanie. Zostal som koncentrovaný až do konca," uviedol Tsitsipas, ktorý v uplynulých dvoch ročníkoch prehral v Cincinnati v semifinále. Grék zdolal Medvedeva tretíkrát z desiatich súbojov. V boji o titul ho čaká nenasadený Čorič (až 152. v rebríčku ATP), ktorý sa do finále turnaja ATP Masters dostal opäť po štyroch rokoch. .

dvojhra - semifinále:

Borna Čorič (Chorv.) - Cameron Norrie (V.Brit.-9) 6:3, 6:4, Stefanos Tsitsipas (Gr.-4) - Daniil Medvedev (Rus.-1) 7:6 (6), 3:6, 6:3