Main Content

VIDEO: Fulham posadil Rodáka. Mitrović sa stal hrdinom v úplnom závere

sobota, 20. august 2022 18:46 | Autor: TASR

Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović | zdroj: YouTube

 Futbalisti Tottenhamu Hotspur zdolali v sobotnom stretnutí 3. kola najvyššej anglickej súťaže Wolverhampton Wanderers 1:0. O triumfe domácich rozhodol po vyše hodine hry útočník Harry Kane. Tottenham je v novej ligovej sezóne zatiaľ bez prehry, na konte má sedem bodov.

Dvadsaťdeväťročný Kane strelil 250. gól za "Spurs" vo všetkých súťažiach, z toho 185. v Premier League. Osamostatnil sa na štvrtej priečke v historickom rebríčku strelcov súťaže pred Argentíncom Sergiom Agüerom, ktorý si pripísal 184 presných zásahov za Manchester City, a stal novým rekordérom ligy v počte strelených gólov v drese jedného klubu.

Celkovo dali viac len Alan Shearer (260), Wayne Rooney (208) a Andrew Cole (187). Kaneov zásah bol jubilejný 1000. gól Tottenhamu v domácom prostredí od vzniku PL v roku 1992, londýnskemu tímu sa to podarilo ako piatemu v poradí

Po dvoch remízach si premiérové víťazstvo v nováčikovskej sezóne vybojoval FC Fulham. Na vlastnom štadióne viedol nad Brentfordom 2:0, hostia síce dokázali vyrovnať, ale v poslednej minúte riadneho hracieho času rozhodol o trojbodovom zisku domácich srbský útočník Aleksandar Mitrovič. Slovenský brankár Marek Rodák sedel na lavičke náhradníkov Fulhamu, priestor medzi tromi žrďami dostal Nemec Bernd Leno.