Main Content

VIDEO: Vavro asistoval na gól v Lige majstrov. Kodaň je blízko skupinovej fázy

streda, 17. august 2022 11:13 | Autor: TASR

FC Kodaň
FC Kodaň | zdroj: YouTube

Futbalisti FC Kodaň splnili v utorok svoju úlohu a v úvodnom zápase play off Ligy majstrov zvíťazili nad tureckým Trabzonsporom 2:1. V drese domácich sa predstavil aj slovenský obranca Denis Vavro, ktorý mal zásluhu na druhom góle dánskeho klubu.

Kodaň sa ujala vedenia už v 9. minúte zásluhou Viktora Claessona a svoj náskok zdvojnásobila krátko po zmene strán, keď sa presadil Lukas Lerager. Po zahraní rohového kopu zakončil z bezprostrednej blízkosti pri ľavej žrdi, pričom loptu na jeho kopačku hlavičkoval práve Vavro. Hostia dokázali už iba znížiť v 79. minúte gólom Anastasiosa Bakasetasa. V odvete by im mohol pomôcť aj Marek Hamšík, ktorý nútene pauzoval pre natrhnutý lýtkový sval na pravej nohe.

Dôležitý duel mal ešte výnimočnejšiu príchuť pre domáceho brankára a novú posilu klubu Mathewa Ryana, ktorý absolvoval súťažnú premiéru v drese FC Kodaň. "Veľký zápas, najmä pre mňa. Je škoda, že som neudržal čisté konto. Bojovali sme do konca a aj keď sa musíme zlepšiť, máme na čom stavať. Cítil som podporu fanúšikov, vedel som, aká tu panuje atmosféra už zo zápasov v predošlých tímoch," uviedol Ryan v rozhovore pre klubový web.

Horšiu pozíciu do odvety si vytvorili hráči škótskeho tímu Glasgow Rangers. Minulosezónni finalisti Európskej ligy remizovali v úvodnom stretnutí na domácej pôde s PSV Eindhoven 2:2. Na otvárací gól Ibrahima Sangareho z PSV, ktorý padol po rohu, zareagovali o chvíľu kombináciou James Tavernier a Antonio Čolak. V 70. minúte sa domáci dostali do vedenia po kikse brankára Waltera Beniteza, ktorému sa vyšmykla prízemná strela z priameho kopu Toma Lawrencea. Jeho chybu odčinili spoluhráči o necelých desať minút, opäť zo štandardky, keď po rohovom kope hlavičkoval Armando Obispo. Obe odvetné stretnutia sú na programe v stredu.