Main Content

Nadal hrať nemôže. Lídrom Španielska v Davis Cupe bude Carlos Alcaraz

utorok, 16. august 2022 09:13 | Autor: TASR

Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz | zdroj: TASR

Španielsky tenista Carlos Alcaraz povedie svoju krajinu v zápase základnej skupiny finálového turnaja Davisovho pohára proti Srbsku. V tíme Srbov je aj Novak Djokovič, v nominácii Španielov chýba Rafael Nadal.

Nadal by sa mal po zranení brucha vrátiť na kurty na tohtotýždňovom turnaji v Cincinnati. Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión odstúpil pre zranenie zo semifinále tohtoročného Wimbledonu.

Minulý týždeň sa mu pri tréningu problémy vrátili, rozhodol sa preto vynechať turnaj v Montreale, kde v minulosti päťkrát vybojoval trofej. Španielsko, Srbsko, Kanada a Južná Kórea sa od 13. do 18. septembra stretnú vo Valencii.

V skupinovej fáze Davisovho pohára sa predstaví Alexander Zverev, ktorý figuruje v nominácii Nemecka. Zverev nehral tenis od júna, kedy si v semifinále Roland Garros proti Nadalovi poranil členok. V C-skupine si jeho tím zahrá v Hamburgu proti Francúzsku, Belgicku a Austrálii. Austrálčanom bude chýbať tohtoročný finalista Wimbledonu Nick Kyrgios. "Bolo by skvelé mať Nicka v tíme, ale nebude k dispozícii," citovala agentúra AFP austrálskeho daviscupového kapitána Lleytona Hewitta.