Main Content

DAC si napravil chuť po konci v Európe. Banská Bystrica bez nároku na úspech

pondelok, 15. august 2022 07:37 | Autor: TASR

DAC Dunajská Streda
DAC Dunajská Streda | zdroj: TASR

Futbalisti DAC Dunajská Streda zvíťazili v 5. kole Fortuna ligy nad Duklou Banská Bystrica 3:0. Proti nováčikovi potvrdili úlohu favorita a v tabuľke sú druhí o bod za Slovanom Bratislava.

Opäť sa presadil najlepší strelec DAC-u Nikola Krstović, ktorý má na konte už štyri presné zásahy.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Dukla Banská Bystrica 3:0 (1:0)

Góly: 45+2. Szánthó, 53. Ramadan, 66. Krstović, Rozhodoval: Kišš, ŽK: Kružliak (DAC), 4368 divákov

DAC: Veszelinov - Blackman, Kružliak, Muhamedbegovic, Davis (14. Ciganiks)– Balogh (51. Nicolaescu), Dimun, Káčer –Szánthó (51. Ramadan), Krstović (72. Hahn), Veselovský (72. Moumou)

Banská Bystrica: Hruška - Uhrinčať, Kupčík, Pišoja, Záhumenský –Willwéber (62. Mazan), Ľupták – Slávik (84. Köröš), Richtárech (72. Gašparovič), Polievka (84. Hanes) - Faško

Adrián Guľa, tréner DAC: "Ďakujeme za kompliment od trénera. Pomohol nám prvý gól na konci prvého polčasu. Na začiatku sme neboli presní, nemali sme intenzitu. V druhom polčase sme podali solídny tímový výkon, ukázali sme tímový duch. Teší ma čisté konto v defenzíve, lebo súper hrozil po brejkoch. Cením si tímový výkon, a aj defenzívu. Ďakujem chlapcom a fanúšikom. Vážime si to víťazstvo. Ďakujem mužstvu, vyhrali sme zaslúžene."

Michal Ščasný, tréner Dukly: "Zápas sa mi ťažko hodnotí. Prehrali sme s Dunajskou Stredou 0:3. DAC ma svoju kvalitu. Nepomohlo nám, že sme dostali gól do polčasu, ale potom v druhom polčase sa ukázala sila DAC-u. Dunajská Streda má vynikajúce mužstvo, vynikajúceho trénera a štadión. Chalanom môžem iba poďakovať za statočný výkon, snažili sme robiť taktické veci. Musíme to rešpektovať a ideme ďalej."