Main Content

Don Carlo urobil veľké rozhodnutie. Keď skončí na lavičke Realu Madrid, už nebude trénovať

nedeľa, 14. august 2022 08:37 | Autor: TASR

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti | zdroj: TASR

Carlo Ancelotti potvrdil, že po ukončení pôsobenia na lavičke futbalistov Realu Madrid uzavrie svoju bohatú trénerskú kariéru. Šesťdesiattriročný taliansky kouč v rozhovore pre Il Messaggero priznal, že ďalšie angažmány si už hľadať nebude.

"Táto etapa v Reale uzavrie moju kariéru. Po pôsobení u Los Blancos skončím. Real je absolútny top z futbalového hľadiska. Dáva mi zmysel skončiť po tejto skúsenosti," uviedol Ancelotti, ktorý naznačil rovnaké plány už v máji. Zmluvu s Realom má platnú do roku 2024.

Ancelotti v minulej sezóne triumfoval s madridským klubom v španielskej La Lige a stal sa prvým trénerom v histórii, ktorý získal majstrovský titul vo všetkých piatich najväčších európskych ligách. Ročník korunoval ziskom trofeje v Lige majstrov, už svojej druhej na lavičke Realu, prvú vybojoval ešte v sezóne 2013/2014.

Celkovo to bol pre "biely balet" už 14. titul európskeho šampióna. Okrem toho má Ancelotti v zbierke aj titul v talianskej Serii A (2004) a dva triumfy v LM (2003, 2007) s AC Miláno. FC Chelsea priviedol k titulu v anglickej Premier League v roku 2010, francúzsku Ligue 1 ovládol s Parížom St. Germain (2013) a nemeckú Bundesligu ako kormidelník Bayernu Mníchov (2017). Informovala o tom agentúra AFP.