Main Content

Marek Rodák predviedol ďalší výborný výkon. Martin Dúbravka sa do akcie nedostal

sobota, 13. august 2022 19:19 | Autor: TASR

Marek Rodák, Martin Dúbravka
Marek Rodák, Martin Dúbravka | zdroj: TASR

Futbalisti Fulhamu remizovali v sobotnom zápase 2. kola anglickej Premier League na pôde Wolverhamptonu 0:0. Za hostí ochytal celý zápas slovenský brankár Marek Rodák.

Fulham mal šancu na prvé víťazstvo v sezóne, no Aleksandar Mitrovič nepemenil v 81. minúte pokutový kop. "Chalupári" sa vrátili do najvyššej anglickej súťaže po roku a zatiaľ majú na konte dva body – vo svojom úvodnom zápase prekvapivo remizovali s Liverpoolom 2:2.

Druhý slovenský brankár Martin Dúbravka bol na lavičke náhradníkov a jeho Newcastle získal taktiež bod – duel na pôde Brightonu sa skončil 0:0. Arsenal zdolal Leicester 4:2. Strelecký účet si v drese "kanonierov" otvoril Gabriel Jesus, ktorý vsietil úvodné dva góly domácich.

Druhý triumf v tejto sezóne zaznamenal Manchester City, s Bournemouthom si poradil jednoznačne 4:0. Nováčik tak nezopakoval úspešný vstup do tohto ročníka, keď zdolal Aston Villu 2:0. Tá si naopak napravila chuť proti Evertonu – triumfovala 2:1. Skóre otvoril v 31. minúte Danny Ings a na 2:0 zvýšil Emiliano Buendia. Stretnutie ešte zdramatizoval vlastný gól Lucasa Digneho, no "Villans" vedenie udržali a zaznamenali prvé ligové víťazstvo od 7. mája.