Main Content

Debakel s Kanadou: Feneš hovorí o krutej pravde. Sýkora o katastrofe na ľade

piatok, 12. august 2022 07:56 | Autor: TASR

Slovensko do 20 rokov
Slovensko do 20 rokov | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti do 20 rokov prehrali aj vo svojom druhom zápase na MS v kanadskom Edmontone. V noci na piatok dostali od domáceho výberu debakel 1:11, čo je ich najvyššia prehra v histórii juniorských šampionátov. Slovákom patrí v tabuľke A-skupiny posledné piate miesto, keď nezískali ani bod.

"Javorové listy" rozhodli v podstate už v úvodnom dejstve, ktoré vyhrali 4:0. Ďalšie štyri góly pridali aj v druhej tretine, v ktorej zaznamenal čestný úspech Slovenska Matej Kašlík. V tretej časti zavŕšili dvojciferné víťazstvo. Najlepším hráčom domácich bol kapitán Mason McTavish, ktorý strelil štyri góly a pridal dve asistencie. Joshua Roy mu sekundoval s bilanciou 1+3.

Ivan Feneš, tréner SR 20: "Pravda je niekedy krutá. Dostali sme hokejovú lekciu. Je to jeden z najťažších momentov na majstrovstvách sveta. Musíme ho prijať ako fakt, no rozhodne sa s ním neuspokojiť. Čaká nás nový zápas, nový deň. Všetkým v slovenskom hokeji sme dlžní, aby sme zvládli duel s Lotyšmi."

Adam Sýkora, útočník SR 20: "Katastrofa, čo sa udialo na ľade. Nerobili sme, čo sme mali. Neplnili sme taktické pokyny od trénerov. Vôbec nám to nefungovalo. Tento zápas musíme rýchlo zahodiť za hlavu. Čaká nás Lotyšsko, musíme zvíťaziť. Ak sa nám to podarí, celý doterajší pocit z nášho účinkovania na turnaji môžeme zmeniť. Musíme sa nastaviť v hlavách na víťazstvo."

Mason McTavish, kapitán Kanady (v zápase 4+2): "Teší ma, že som so štyrmi gólmi v jednom zápase vyrovnal kanadský rekord na MS 20, je to špeciálny moment, no uznanie za to patrí mojim spoluhráčom. Počas celého stretnutia ma hľadali prihrávkami, najmä Bedard, odohral skvelý zápas. Naším cieľom je zlepšovať sa každý deň. Dnes sme si rýchlejšie posúvali puk, tréner nám zdôrazňoval, aby sme hrali menej individuálne. Sme šťastní, akým spôsobom sme zvíťazili."