Main Content

VIDEO: Rodák vychytal Liverpool. Fulham obral o body vicemajstra

sobota, 6. august 2022 16:49 | Autor: TASR

Fulham - Liverpool
Fulham - Liverpool | zdroj: YouTube.com

Futbalisti Fulhamu v bránke so Slovákom Marekom Rodákom sa postarali hneď v úvodnom kole Premier League o prekvapenie, keď v sobotu na domácom štadióne remizovali s vicemajstrami z Liverpoolu 2:2. O oba góly nováčika sa postaral najlepší strelec uplynulej sezóny 2. ligy Aleksandar Mitrovič, za hostí skórovali Mohamed Salah a Darwin Nunez.

"Chalupári" sa zvučného mena súpera nezľakli a od začiatku duelu to boli oni, ktorí sa snažili tlačiť do zakončenia. Prvé prišlo už v úvodnej minúte, ale Mitrovič minul bránku. Po štvrťhodine dostal loptu do siete Luis Diaz, ale gól neplatil pre ofsajd Andrewa Robertsona. Fulham bol aktívnejší, výborne napádal súpera a zdvojoval až strojoval Salaha, čím ho v prvom polčase takmer úplne vypojil z hry.

Domácim vyšiel v 32. minúte rýchly brejk a po centri z pravej strany sa hlavou presadil Mitrovič. Liverpool si vypracoval prvú tutovku až potom, no Diaz z uhla opečiatkoval len žrď. Aj Alissonovi pomohla konštrukcia bránky v 57. minúte po strele Neeskensa Kebana. V druhom polčase už boli aktívnejší hostia, ktorí sa snažili zvrátiť duel a Rodák mal plné ruky práce.

V 64. minúte nestihol zasiahnuť po zakončení striedajúceho Nuneza, ktorý skóroval pri premiére v Premier League. Fulham však nezložil zbrane a opäť ho potiahol Mitrovič, ktorý si po chybe obrany hostí nabehol do šestnástky aj na koleno Virgila van Dijka.

Penaltu potvrdil i VAR a srbský kanonier sa z nej nemýlil - 2:1. Body sa nakoniec delili, v 80. minúte zúročil tlak Liverpoolu a nedorozumenie domácich stopérov Salah. V nadstavenom čase zachránila Rodáka druhýkrát konštrukcia bránky po strele Jordana Hendersona.

Premier League - 1. kolo:

Fulham FC - FC Liverpool FC 2:2 (1:0)

Góly: 32. a 72. Mitrovič (prvý z 11 m) - 64. Nunez, 80. Salah

/Rodák (Fulham) odchytal celý zápas/