Main Content

Bayern Lewandowskeho nepotrebuje. Mníchovčania dali v dvoch zápasoch 11 gólov

sobota, 6. august 2022 09:44 | Autor: TASR

Bayern Mníchov
Bayern Mníchov | zdroj: TASR

Impozantný začiatok sezóny povzbudil futbalistov Bayernu Mníchov a jeho fanúšikovia už po prvom piatkovom zápase v Bundeslige pomaly zabúdajú na letný odchod kanoniera Roberta Lewandowského. Všetci čakali, ako sa obhajca nemeckého titulu vysporiada s jeho absenciou, no Bayern v piatok potešil každého svojho priaznivca. V 1. ligovom kole zvíťazil hladko na pôde Eintrachtu Frankfurt 6:1.

Bayern pred týždňom zvíťazil v domácom Superpohári 5:3 nad Lipskom, Thomas Müller po piatkovom dueli povedal: "Skepsu, ktorá bola v ofenzíve kvôli masívnej obmene, sme jedenástimi gólmi v dvoch zápasoch proti víťazovi pohára a víťazovi Európskej ligy zatlačili do úzadia."

Hostia na pôde víťaza Európskej ligy v prvom polčase excelovali, keď dokázali vsietiť päť gólov. Do streleckej listiny sa zapísal aj senegalský útočník Sadio Mane, ktorý prišiel do Bayernu v lete z Liverpoolu. Dva góly víťazov zaznamenal Jamal Musiala. "Bolo pre nás zaujímavé vidieť, ako sme to dokázali bez Lewandowského. Teraz sme strelili jedenásť gólov v dvoch súťažných zápasoch. Bolo skvelé sledovať to," citovala agentúra DPA trénera Bayernu Juliana Nagelsmanna.

Lewandowskému v minulosti celú útočnú hru šili na mieru, teraz je tím podľa kapitána Eintrachtu Sebastiana Rodeho flexibilnejší. "Táto flexibilita je úplne iná kvalita. Nenašli sme žiadne riešenia, ako sa tomu brániť. Išlo to príliš rýchlo. Klobúk dole pred kvalitou tohto mužstva. Doslova nás prevalcovali."

Tohoročná ligová premiéra Bayernu sa páčila aj jeho športovému riaditeľovi Hasanovi Salihamidžičovi. "Sme radi, že naša hra takto funguje. Tréner stlačil správne gombíky. Mužstvu treba zablahoželať, ako to zrealizovalo."

Nová ofenzívna štvorica Bavorov v zložení Sadio Mane, Jamal Musiala, Serge Gnabry a Thomas Müller nadchla fanúšikov i odbornú verejnosť. "Títo štyria vpredu sú skvelí," povedal stredopoliar Mníchovčanov Joshua Kimmich. Salihamidžič k jeho slovám dodal: "Sú tak dobre zladení, ako keby sa spolu hrali už dlho."

Hneď po prvom zápase tak favorit súťaže ukázal, že konkurencia ho bude môcť zastaviť len veľmi ťažko. "Keď hráme s takou energiou a nadšením, máme obrovskú kvalitu. Potom to má každý súper ťažké," uzavrel Nagelsmann.