Main Content

Hráči Flames sa vyhli arbitráži. Calgary predlžovalo kontrakty s 2 hráčmi

streda, 3. august 2022 09:52 | Autor: TASR

Calgary Flames
Calgary Flames | zdroj: TASR

Vedenie klubu hokejovej NHL Calgary Flames sa dohodlo na nových zmluvách s dvojicou opôr, ktoré mali štatút obmedzených voľných hráčov.

Útočník Andrew Mangiapane podpísal s "plameňmi" trojročný kontrakt s priemerným ročným zárobkom 5,8 milióna dolárov. Švédsky obranca Oliver Kylington akceptoval dvojročný kontrakt v hodnote 2,5 milióna dolárov ročne.

Dvadsaťšesťročný Mangiapane má za sebou najproduktívnejšiu sezónu v kariére, v 82 zápasoch základnej časti nastrieľal 35 gólov a pridal 20 asistencií. V 12 súbojoch play off pridal šesť bodov (3+3). Vlani 11 bodmi (7+4) pomohol kanadskej reprezentácii k zisku titulu na MS v Rige a získal cenu pre najužitočnejšieho hráča šampionátu (MVP).

O rok mladší Kylington si v uplynulom ročníku takisto vytvoril osobné maximá v počte gólov (9), asistencií (22) a bodov (31). V základnej časti odohral 73 zápasov, v play off nastúpil v 12 stretnutiach s bilanciou jeden gól a dve asistencie. Obaja hráči sa podpismi nových zmlúv tesne vyhli arbitráži, ktorú mali naplánovanú na utorok 2. augusta, informoval oficiálny web zámorskej profiligy.