Main Content

Dominik Hašek: Alexander Ovečkin nesie zodpovednosť za desaťtisíce mŕtvych Rusov a Ukrajincov

utorok, 2. august 2022 10:15 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Hašek x Ovečkin
Hašek x Ovečkin | zdroj: TASR

Česká hokejová ikona Dominik Hašek ostro kritizuje (nielen) ruského hokejistu Alexandra Ovečkina. Dôvodom je invázia ruských vojsk na Ukrajinu, ktorá naďalej trvá.

Dominik Hašek, jeden z najlepších brankárov histórie hokeja, poskytol rozhovor ruskej televízii, ktorý preložil aj český spravodajský portál isport.cz. Celé interview si môžete prečítať po kliknutí na tento odkaz.

Hašek hovoril aj o najväčšej ruskej hokejovej hviezde, Alexandrovi Ovečkinovi, ktorý je kapitánom Washingtonu Capitals v NHL. Vyberáme konkrétnu otázku:

Ako vnímate Alexandra Ovečkina a jeho podporu prezidenta?

„Alex podporoval prezidenta Putina už vo voľbách po anexii Krymu. Teda po tom, kedy ruská armáda vošla a zabrala územie zvrchovanej krajiny Ukrajiny. Alex ho v zásade podporuje aj teraz, keď má na titulnej fotke na stránke svojho facebookového profilu naďalej jeho fotku. V jeho prípade sa nejedná o malú, ale veľkú zodpovednosť za desaťtisíce mŕtvych. A to ako Ukrajincov, tak ruských chlapcov a mužov."

Zaujme určite aj informácia, že počas zápasu Nashville Predators - San Jose Sharks, ktorým v októbri odštartuje nový ročník NHL v Prahe, nebude umožnené ruským a bieloruským hokejistom vstúpiť na českú pôdu.