Main Content

Hokejisti Nitry odštartovali prípravu. Chýba viacero hráčov z logických dôvodov

utorok, 2. august 2022 09:05 | Autor: TASR

HK Nitra
HK Nitra | zdroj: TASR

Hokejisti HK Nitra odštartovali v pondelok spoločnú prípravu na ľade. Počas prvých troch dní využijú zimný štadión v Leviciach, pretože kvalita ľadu v Nitra aréne nemá požadovanú úroveň.

"Na Hlinka Gretzky Cupe nás budú zastupovať Juraj Pekarčík a Ondrej Molnár a na juniorských MS v Kanade Slovensko reprezentujú Oleksij Myklucha a Adam Sýkora, preto sa zatiaľ pripravujeme bez nich. Niektorí hráči majú nové veci a prvý týždeň bude aj o tom, aby si zvykli na nové korčule a podobne. Začneme s jednoduchšími cvičeniami a budeme veľa korčuľovať. Postupne sa dostaneme k presilovkám a taktike. Všetci hráči sú zdraví a môžeme naplno pracovať," povedal tréner Nitry Normunds Sejejs pre oficiálnu stránku klubu.

Vicemajster Tipos Extraligy z minulej sezóny udržal väčšinu hokejistov, ktorí získali strieborné medaily. Po sezóne opustili tím Vitaloš, Raskob, Rais, Baláž. Najväčšie oslabenie však znamená odchod najproduktívnejšieho hráča ligy, útočníka Samuela Bučeka. Prestúpil do nižšej zámorskej súťaže AHL Coachella Valley Firebirds. Náhradou za odchádzajúcich obrancov sú Kanaďania Michael Prapavessis a Cody Donaghey. "Druhý menovaný príde do Nitry počas víkendu aj s brankárom Mattom O'Connorom," skonštatoval Sejejs.

Hokejisti Nitry budú v novembri hostiť aj jednu z dvoch semifinálových skupín Kontinentálneho pohára. Slovenský vicemajster zabojuje v domácom prostredí o miestenku na finálový turnaj, kam sa prebojujú prvé dva tímy. Víťaz dostane právo štartu v nasledujúcej edícii Ligy majstrov. Nitra vstúpi do súťaže v tretej fáze, v semifinálovej skupine na domácom ľade (18. až 20. novembra) budú jej súpermi poľská Unia Osvienčim, ukrajinský Sokol Kyjev a víťaz D-skupiny druhej fázy (Asiago Hockey/Tal., Acroni Jesenice/Slovin., Vojvodina Novi Sad/Srb. a kvalifikant).