Main Content

3. predkolo Ligy majstrov: Už bez slovenského klubu, za to s veľkými šlágrami

pondelok, 1. august 2022 11:31 | Autor: TASR

PSV Eindhoven
PSV Eindhoven | zdroj: TASR

Futbalová Liga majstrov pokračuje 3. predkolom už bez slovenského šampióna. ŠK Slovan Bratislava vypadol v predchádzajúcej fáze s Ferencvárosom Budapešť po prehre v domácej odvete 1:4 a presunul sa do 3. predkola Európskej ligy. Jeho premožiteľ si v nasledujúcom dvojzápase zmeria sily s azerbajdžanským Karabachom Agdam, ktorý vyradil FC Zürich.

Program úvodných stretnutí otvorí v utorok Viktoria Plzeň, ktorá sa o 19.00 SELČ predstaví na trávniku Šeriffu Tiraspoľ. Obhajca českého titulu si v 2. predkole poradil s HJK Helsinki, keď v domácej odvete triumfoval vysoko 5:0. Takto suverénne si však nepočínal v 1. kole nového ročníka najvyššej súťaže. V Tepliciach remizoval 2:2 po tom, ako musel doháňať dvojgólové manko. Brankár Jindřich Staněk zneškodnil na konci nadstaveného času jedenástku.

"Bolo to varovanie. Ak chceme víťaziť, musíme hrať celých deväťdesiat minút, štyridsaťpäť nestačí," zdôraznil plzenský tréner Michal Bílek. V závere duelu poslal na trávnik slovenského útočníka Reného Dediča, brankár Marián Tvrdoň a ďalší útočník Matej Trusa zostali na lavičke náhradníkov.

Jedným z ťahákov bude aj konfrontácia medzi tretím tímom predchádzajúcej sezóny francúzskej ligy AS Monaco a holandským vicemajstrom PSV Eindhoven. Do hry vstúpi aj finalista uplynulej edície Európskej ligy Glasgow Rangers, na "jazdcov" čaká belgické mužstvo Royale Union Saint-Gilloise. Ludogorec Razgrad privíta Dinamo Záhreb a Benfica Lisabon nastúpi proti FC Midtjylland. V stredu sa stretnú FK Bodö/Glimt a Žalgiris Vilnius, Karabach s Ferencvárosom, Dynamo Kyjev so Sturmom Graz či Crvena zvezda Belehrad s Pjunikom Jerevan. Izraelský klub Maccabi Haifa, ktorý v odvete 2. predkola zvíťazil na ihrisku Olympiakosu Pireus jednoznačne 4:0 a poslal gréckeho zástupcu do EL zmerať si sily so Slovanom, bude hostiť Apollon Limassol.

 

Úvodné zápasy 3. predkola LM /časy sú v SELČ/:

utorok 2. augusta

19.00 Šeriff Tiraspoľ - Viktoria Plzeň

19.45 Ludogorec Razgrad - Dinamo Záhreb

20.00 AS Monaco - PSV Eindhoven

20.45 Royale Union Saint-Gilloise - Glasgow Rangers

21.00 Benfica Lisabon - FC Midtjylland

 

Streda 3. augusta

18.00 FK Bodö/Glimt - Žalgiris Vilnius

18.00 Karabach Agdam - Ferencváros Budapešť

19.00 Maccabi Haifa - Apollon Limassol

20.00 Dynamo Kyjev - Sturm Graz

20.45 Crvena zvezda Belehrad - Pjunik Jerevan