Main Content

Galtier sa dočkal odplaty. PSG má prvú trofej, čo povedal Neymar?

pondelok, 1. august 2022 11:27 | Autor: TASR

Christophe Galtier
Christophe Galtier | zdroj: TASR

Nový tréner Christophe Galtier absolvoval úspešnú premiéru na lavičke francúzskeho futbalového klubu Paríž St. Germain. V nedeľňajšom súboji o národný Superpohár triumfovali jeho zverenci v Tel Avive nad FC Nantes presvedčivo 4:0. Parížanom síce pre disciplinárny trest chýbal útočník Kylian Mbappe, toho však plnohodnotne zastúpili Neymar s Lionelom Messim.

O Trophée des Champions sa v Izraeli hralo druhý rok za sebou. Vlani PSG podľahol OSC Lille 0:1, no tentoraz si opäť vybojoval trofej, ktorú získal osemkrát v sérii v rokoch 2013 až 2020. Messi otvoril skóre v 22. minúte, v nadstavenom čase prvého polčasu zdvojnásobil vedenie favorita Neymar po exkluzívnom priamom kope. Po zmene strán pridal Sergio Ramos pätičkou tretí zásah a výsledok spečatil Neymar, ktorý si v 82. minúte z jedenástky pripísal svoj druhý gól v zápase.

Úradujúci šampión Ligue 1 sa radoval v konfrontácii s víťazom Francúzskeho pohára. "Bolo to dobré stretnutie. Bojovalo sa o trofej, takže sme chceli zvíťaziť," povedal Neymar, ktorý v rozhovore pre Prime Video vyvrátil špekulácie o možnom odchode z klubu: "Keď sme spokojní Kylian, Leo a ja, PSG sa bude dariť. Dúfam, že v tejto sezóne zostaneme všetci traja pohromade a že to bude vydarená sezóna."

St. Germain sa v lete podarilo presvedčiť Mbappeho, aby zostal, hoci ho lanáril Real Madrid. Francúzsky útočník bol síce suspendovaný, no aj bez neho sa Galtier tešil z víťazstva v prvom oficiálnom vystúpení v novej funkcii. Siedmy tréner v ére katarských majiteľov PSG (od roku 2011), ktorý začiatkom júla vystriedal Mauricia Pochettina, sa zároveň dočkal revanšu proti Nantes. Na mužstvo trénera Antoinea Kombouareho nestačil pred tromi mesiacmi ešte ako kouč OGC Nice vo finále Coupe de France.