Main Content

Laporta o kritike zo strany Nagelsmanna: Nech sa každý stará o seba

piatok, 29. júl 2022 17:13 | Autor: TASR

Joan Laporta
Joan Laporta | zdroj: TASR

Prezident španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Joan Laporta sa ohradil proti kritickému komentáru trénera Juliana Nagelsmanna z Bayernu Mníchov. Ten považuje aktivitu Barcelony na prestupovom poli za bláznivú a podľa neho je to jediný klub, ktorý kupuje hráčov, aj keď nemá peniaze. Laporta mu odkázal, aby sa každý staral o seba.

Laporta rozprával o súčasnej situácii v New Yorku, kde je Barcelona v rámci predsezónneho turné po USA. "Každý by sa mal starať o svoje. A vy sa starajte sa o svoje veci," odkázal prezident FCB podľa agentúry DPA.

Povedal tiež, že kritické komentáre vníma ako nevedomosť, ale aj ako obavy z konkurencie: "Barca je späť! Je pravda, že sme boli prakticky nevyliečiteľne chorí. Vďaka finančnej páke však môžeme opustiť nemocnicu. Títo kritici žijú v minulosti a nemajú informácie o našom klube."

Nagelsmanna prekvapilo, že klub, ktorý má dlhy vo výške 1,35 miliardy eur, nakúpil hráčov ako Robert Lewandowski či Raphinha. "Je to jediný klub na svete, ktorý nemá peniaze, ale môže si kúpiť akéhokoľvek hráča. To je pre mňa bláznivé, priam šialené. Neviem ako, ale majú lepší káder než v minulej sezóne," poznamenal Nagelsmann.