Main Content

VÝBORNÉ SPRÁVY: Hallerova operácia dopadla úspešne. Jeho návrat sa blíži

štvrtok, 28. júl 2022 07:46 | Autor: TASR

Sébastien Haller
Sébastien Haller | zdroj: Instagram

Vedenie futbalovej Borussie Dortmund informovalo, že Sebastien Haller má za sebou úspešnú operáciu nádoru na semenníkoch a teší sa na návrat do bundesligového tímu.

"Operácia prebehla veľmi dobre, je to na dobrej ceste. Sebastien je neuveriteľne pozitívny a tímu odkázal, aby robili čo najviac a udržali sa v majstrovskej forme," uviedol športový riaditeľ klubu Sebastian Kehl pre DPA. Reprezentant Pobrežia Slonoviny má v tíme bundesligistu nahradiť hviezdneho Erlinga Haalanda a Borussia doňho vkladá nádeje na ceste za ziskom ligového titulu. Ten vybojoval v predchádzajúcich desiatich sezónach Bayern Mníchov.

Haller pritom absolvoval len pár dní pred diagnostikou vstupnú lekársku prehliadku, keďže prišiel z holandského Ajaxu Amsterdam. Tá nezachytila nič podozrivé. Rovnaký zdravotný problém sa nedávno objavil aj u Marca Richtera (Hertha Berlín) a Tima Baumgartla (Union Berlín). "Myslím si, že by bolo dobré pridať takéto vyšetrenie k štandardnej zdravotnej prehliadke. Kontrolujú srdce a pľúca, semenníky sú záležitosťou dvoch minút," povedal bývalý futbalista Marco Russ, ktorému počas kariéry diagnostikovali rovnaký nádor.