Main Content

Tréner Weiss: boli to moje nešťastné riešenia, chcel som vyhrať,...

štvrtok, 28. júl 2022 07:26 | Autor: TASR

Vladimír Weiss st.
Vladimír Weiss st. | zdroj: TASR

Ako hodnotia tréneri včerajší zápas Slovana s Ferencvárosom? 

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa neprebojovali do ďalšej kvalifikačnej fázy Ligy majstrov. V stredajšej domácej odvete 2. predkola prehrali s Ferencvárosom Budapešť 1:4 a nevyužili náskok 2:1 z minulotýždňového úvodného stretnutia v Maďarsku.

Úradujúci slovenský šampión sa presunie do 3. predkola Európskej ligy, kde bude jeho súperom Olympiakos Pireus. Grécky tím prehral v domácej odvete 2. predkola LM s izraelským Maccabi Haifa 0:4, prvý zápas sa skončil 1:1.

Hlasy po zápase /zdroje: TASR, RTVS/:

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Bol to ťažký zápas s nešťastným koncom pre nás. Dá sa povedať, že moja emócia prevládla nad rozumným riešením na konci zápasu. Prehru beriem na seba, pretože sa mi nepodarilo dobre striedať a nešťastne sme inkasovali. Oni boli veľmi efektívni, my sme mali dosť veľa brejkových šancí s nedobrým riešením v šestnástke. Opakujem, boli to moje nešťastné riešenia, chcel som vyhrať, dal som tam čerstvého Vlada, ktorý sa ešte zranil, a čerstvého Čavriča. Nevyriešili sme dobre odrazenú loptu, z toho sme dostali tretí gól. Štvrtý gól, to bol už vabank. Mali sme to dohrať za stavu 1:2."

Stanislav Čerčesov, tréner Ferencvárosu: "Hrali sme veľmi dobre a dopriali sme fanúšikom pekný revanš. Potrebovali sme na to kvalitnú prípravu a dôkladnú analýzu. Už pred odvetou som povedal, že Slovan bol favorit. Chceli sme spraviť všetko pre to, aby sme túto situáciu otočili. Vynútené striedanie zohralo svoju úlohu a malo vplyv na vývoj zápasu. Bol to pravý futbalový večer, Vladovi Weissovi a jeho tímu želám všetko najlepšie. Dúfam, že fanúšikovia zostanú verní Slovanu, prajem im veľa šťastia v 3. predkole Európskej ligy."