Main Content

POTVRDENÉ: Tadej Pogačar nebude štartovať na Vuelte. Toto je dôvod

streda, 27. júl 2022 08:07 | Autor: TASR

Tadej Pogačar
Tadej Pogačar | zdroj: TASR

Slovinský cyklista Tadej Pogačar sa napriek pôvodným plánom nepredstaví v tomto roku na španielskej Vuelte. Druhý muž cez víkend ukončeného 109. ročníka Tour de France sa chce sústrediť na klasiky i prípravu na MS v Austrálii, ktoré sa uskutočnia v druhej polovici septembra. Vuelta potrvá od 19. augusta do 11. septembra.

Pogačar na francúzskych cestách neobhájil prvenstvo z uplynulých dvoch ročníkov, keď v celkovom hodnotení Tour zaostal s takmer trojminútovým mankom za Dánom Jonasom Vingegaardom. Už najbližší víkend sa slovinský člen zoskupenia SAE Team Emirates predstaví v Španielsku na jednodňovom podujatí Donostia San Sebastian Klasikoa 2022.

"Po San Sebastiane si dá pauzu a bude sa pripravovať na blok ďalších jednodňových klasík," informoval v utorok Pogačarov zamestnávateľ podľa agentúry AFP. Slovinec sa po prestávke predstaví 25. augusta na GP Plouay v severnom Francúzsku a potom pocestuje do zámoria na preteky v Quebecu a Montreale. Po svetovom šampionáte ho ešte čakajú októbrové štarty v Taliansku na Giro dell'Emilia, Tre Valli Varesine a Il Lombardia.