Main Content

Jakub Demek sa teší na MS juniorov. Je pripravený byť lídrom Slovenska

utorok, 26. júl 2022 07:41 | Autor: TASR

Jakub Demek
Jakub Demek | zdroj: Facebook Edmonton Oil Kings

Slovenský hokejový útočník Jakub Demek má na juniorskom svetovom šampionáte pri neúčasti Juraja Slafkovského, Filipa Mešára a Martina Chromiaka patriť k lídrom tímu.

Jedným z ofenzívnych lídrov v tíme slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov bude Demek, ktorý odohral minulú sezónu v zámorskej WHL za Edmonton Oil Kings. "Som rád, že som prišiel sem, teším sa na chlapcov, trénerov a všetkých, čo sú tu. Cieľom bude pomôcť tímu dosiahnuť úspech na šampionáte," povedal Demek. Slovenský útočník odohral v základnej časti 55 zápasov a nazbieral 54 bodov. V play off zaznamenal 5 gólov a 12 asistencií v 19 stretnutiach.

Hlavný tréner Ivan Feneš má od neho určité očakávania, ktoré má uplatniť na šampionáte: "Jakub bude pravdepodobne náš prvý center. Mal som aj telefonáty s Vegas, boli prekvapený, aký spravil progres v zámorskej súťaži. Je to veľká nádej a dobrá vizitka košického hokeja." Slovák vyhral s Edmontonom WHL, ale v súboji o Memorial Cup jeho mužstvo nebolo úspešné. Počas sezóny však trápili Košičana aj zranenia. "Mal som problémy s ramenom, ale teraz to vyzerá, že všetko je na dobrej ceste a nemalo by ma to obmedzovať," dodal Demek.