Main Content

Hon na chuligánov. Premier League prichádza s krokom, ktorí výtržníkov nepoteší

utorok, 26. júl 2022 07:41 | Autor: TASR

Veľká šestka Premier League
Veľká šestka Premier League | zdroj: TASR/AP

Fanúšikov futbalovej Premier League čakajú prísnejšie tresty za výtržnosti na zápasoch. Rozhodla o tom Anglická futbalová asociácia (FA).

Kluby čelia čoraz prísnejšej politike a sankciám. Po sérii incidentov, ktoré pokazili koniec minulej sezóny, sa objavili obavy z bezpečnostných problémov na zápasoch.

Fanúšikovia, ktorí na zápasy nosia pyrotechniku a dymovnice, alebo ich používajú, automaticky dostanú klubový zákaz a nahlásia ich polícii. Rovnaký trest aj dostanú tí, ktorí bez povolenia vniknú na ihrisko.

Rozhodnutie FA podporila aj Asociácia futbalových fanúšikov. "Nárast antisociálneho správania, ktorý sme na štadiónoch videli koncom minulej sezóny, bol neprijateľný. Bezpečnosť ľudí bola ohrozená. Zaviedli sme prísnejšie opatrenia a sankcie, aby sme vyslali jasný signál, že to nebudeme tolerovať. Je zodpovednosť každého zúčastneného vrátane riadiacich orgánov, klubov, hráčov, trénerov a fanúšikov, aby k ochrane futbalu a ostatných priložili ruku," povedal generálny riaditeľ FA Mark Bullingham. Informáciu priniesla agentúra DPA.