Main Content

„Ruža“ neskladá zbrane: Máme pred sebou dva polčasy, ešte nie je koniec

piatok, 22. júl 2022 16:26 | Autor: TASR

Futbalisti MFK Ružomberok
Futbalisti MFK Ružomberok | zdroj: TASR

Futbalisti MFK Ružomberok si vo štvrtok skomplikovali šancu na postup pred odvetným zápasom 2. predkola Európskej konferenčnej ligy. V prvom stretnutí na domácom štadióne nestačili na FC Riga 0:3.

Rozhodujúci úsek hry prišiel na konci prvého polčasu, keď slovenský vicemajster inkasoval počas dvoch minút po úspešných zakončeniach Torresa a Soisala. "Neboli sme efektívni ako súper, ktorý sa ku koncu polčasu presadil v krajnej vertikále a následne kolmou loptou za našu obranu strelil gól. Hneď na to mali brejk po našej strate, urobili rýchly prechod a útok veľmi dobre zakončili," uviedol tréner Peter Struhár na tlačovej konferencii po štvrtkovom stretnutí.

Kouč Liptákov svojmu tímu cez prestávku povedal, že je pred nimi ešte 45 minút a hrá sa na štyri polčasy. Ružomberčania napriek tomu v 50. minúte dostali aj tretí gól. "Prvú polhodinu sme nemali dobrú, ale potom sme vyzerali lepšie. Chlapci ukázali sebavedomie. Dostávali sme sa do útokov, skúšali sme aj centrované lopty, keďže oni s tým majú problém, ale za tri minúty sme dostali 2 góly," krútil hlavou tréner Ružomberka.

Liptáci zaznamenali prvú prehru v tohtoročnej Európskej konferenčnej lige. V 1. predkole vyradili litovský tím FK Kauno Žalgiris po výsledkoch 2:0 a bezgólovej remíze. "Máme pred sebou dva polčasy, ešte nie je koniec. Zápasy v európskych súťažiach sú pre nás veľkou školou. Či už pre trénerov, alebo hráčov. Potrebujeme hrať na 100% a vtedy vieme byť nebezpeční a kompaktní. Musíme zlepšiť agresivitu a získavať viac odrazených lôpt," dodal pred druhým zápasom Struhár.

Odvetné stretnutie je na programe vo štvrtok 28. júla na osemtisícovom Skonto Stadium v Lotyšsku. Ružomberok sa v prípade úspechu v 3. predkole stretne s portugalským tímom Gil Vicente.