Main Content

Takto tréner Gašparík hodnotí výhru nad Newtownom: Takýto strelecký výkon asi nikto nečakal

piatok, 22. júl 2022 16:25 | Autor: TASR

Spartak Trnava
Spartak Trnava | zdroj: TASR

Futbalisti Spartaka Trnava si vo štvtok vytvorili trojgólový náskok pred odvetným zápasom 2. predkola Európskej konferenčnej ligy. Na domácom štadióne Antona Malatinského zdolali waleský AFC Newtown 4:1 a zvýšili si šancu na postup do ďalšej fázy súťaže.

Presvedčivý triumf Trnavčanov zariadil už v prvom polčase hetrikom nigérijský útočník Bamidele Yusuf. "Takýto strelecký výkon asi nikto nečakal. Po zápase som rozmýšľal, že som ho tam mohol nechať dlhšie a môžno by dal aj štvrtý gól. Predviedol výborný výkon a hlavne bol efektívny. Potvrdil, že má kvalitu a verím, že mu to pomôže do ďalších zápasov," uviedol tréner Michal Gašparík na tlačovej konferencii po štvrtkovom stretnutí.

Pre Spartak to bol prvý zápas v novej sezóne EKL, keďže ako víťaz Slovnaft Cupu nemusel hrať v 1. predkole. V minulom ročníku trnavskí futbalisti skončili po prehre s izraelským Maccabi Tel Aviv 0:1 v 3. predkole, keď sa počas 180 minút nedokázali presadiť. "Síce sme veľa šancí zahodili, ale dali sme štyri góly. Dúfam, že nám rovnaká efektivita vydrží čo najdlhšie, lebo ak si spomenieme na predchádzajúcu polsezónu, tam sme sa veľmi trápili v koncovke," dodal Gašparík.

V 75. minúte uzavrel skóre stretnutia domáci Iván. Naopak jediný presný zásah hostí zaznamenal Cowans po chybe brankára Takáča. "Najskôr som si myslel, že mu lopta poskočila, ale on si mal zlý prvý dotyk a potom tam už dobehol súperov hráč a skóroval. Dominik je ešte mladý začínajúci brankár a odkedy som v Trnave, urobil prvú takúto chybu," podržal svojho zverenca v bráne tréner Gašparík.

Odvetný zápas je na programe vo štvrtok 28. júla v anglickom Oswestry na dvojtísícovom štadióne Park Hall, pretože štadión Newtownu nespĺňa podmienky na stretnutia v európskych klubových súťažiach. Ak si Spartak postráži náskok, v ďalšej fáze sa stretne s úspešným z dvojice Raków Czestochowa - FK Astana. Prvý zápas ovládol poľský tím 5:0.