Main Content

UEFA bude zrejme trestať Slovan aj Ferencváros. Rok 1992 sa ale nezopakoval

štvrtok, 21. júl 2022 13:27 | Autor: TASR

Ferencváros - Slovan
Ferencváros - Slovan | zdroj: Twitter

 Mnohí sa obávali, že najmä pre zlé spomienky na rok 1992 bude úvodný zápas 2. predkola Ligy majstrov Ferencváros Budapešť - Slovan Bratislava škandalózny.

K výtržnostiam v stredu našťastie nedošlo, ale oba futbalové tábory a usporiadatelia dali dôvod na to, aby UEFA uložila tresty, cituje spravodajca TASR v Budapešti z článku internetového vydania denníka Magyar Nemzet.

Atmosféra stretnutia, v ktorom zvíťazil Slovan nad Fradi 2:1 - až na niektoré výnimky - bola zväčša výborná, avšak poznajúc prax UEFA, práve tieto výnimky môžu stáť oba kluby veľa, konštatoval denník.

Ako príklady uviedol Magyar Nemzet maďarský nápis "Nezabudneme 1992", ako aj nápisy v slovenskom jazyku spochybňujúce legitimitu Slovenska a jeho symbolov, ktoré určite porušujú prísne predpisy UEFA a možno za ne čakať pokuty.

Do tejto kategórie patrí aj pyrotechnika, ktorú dokázali oba tábory prepašovať na štadión a neváhali ju ani použiť, píše denník.

Nestačí, že favorizovaný Ferencváros doma prehral so Slovanom, tréner hostí Vladimír Weiss st. si dovolil ešte aj verejne uťahovať z hráčov v zeleno-bielych dresoch, konštatoval spravodajský server borsonline.hu. "Fradi hral iba toľko, koľko sme mu dovolili," citoval "povýšenecké" slová Weissa server.