Main Content

City predalo Zinchenka za 37 miliónov eur. Čo na to tréner Guardiola?

streda, 20. júl 2022 15:02 | Autor: TASR

Oleksandr Zinchenko
Oleksandr Zinchenko | zdroj: TASR

Ukrajinský futbalový reprezentant Oleksander Zinčenko smeruje do Arsenalu Londýn. Pred prestupom ho v tíme ešte čaká lekárska prehliadka.

Dvadsaťpäťročný krajný obranca prišiel do Manchestru City v roku 2016 z ruskej Ufy. Následne odišiel na hosťovanie do holandského PSV Eindhoven. V Premier League debutoval v sezóne 2017/2018. V poslednej sezóne mal Zinčenko najväčšiu presnosť prihrávok zo všetkých krajných obrancov súťaže, čím dopomohol Manchestru City k zisku titulu.

Podľa Skysports.com ukrajinský obranca opustil tímovú predsezónnu prípravu v USA a je na ceste do Arsenalu. Londýnsky klub mu údajne ponúkol kontrakt do roku 2026. Manchester City má za neho obdržať 35 miliónov eur. Suma s pridanými bonusmi môže narásť až na 37 miliónov. Zinčenko v Arsenale doplní svojho spoluhráča z minulej sezóny Gabriela Jesusa, ktorý rovnako odišiel do Arsenalu v aktuálnom prestupovom období.

"S Oleksandrom som sa stihol rozlúčiť pri včerajšej spoločnej večeri. S Jesusom ani so Sterlingom som to nestihol, preto som rád, že sa mi to podarilo aspoň z jedným z nich," reagoval na prestup tréner Manchestru City Pep Guardiola.