Main Content

Spartak Trnava vstupuje do Európskej konferenčnej ligy. Cieľ je jednoznačný

streda, 20. júl 2022 14:53 | Autor: TASR

Spartak Trnava
Spartak Trnava | zdroj: TASR

Futbalisti FC Spartak Trnava vstúpia do bojov v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy ako poslední spomedzi trojice slovenských zástupcov. Vo štvrtok o 20.30 SELČ privítajú na domácom štadióne Antona Malatinského waleský AFC Newtown s cieľom vypracovať si čo najlepšiu východiskovú pozíciu do odvety, ktorá je na programe 29. júla.

Trnava bola priamo nasadená do 2. predkola ako víťaz Slovnaft Cupu. V úvodnom zápase 1. kola domácej Fortuna ligy vyhral Spartak nad ViOnom Zlaté Moravce 2:0 a víťazne sa naladil na Európu. Trnavčanom vyšli vstupy do oboch polčasov. V prvom skóroval už v 28. sekunde Samuel Štefánik a po 2 minútach v druhom spečatil výhru Milan Ristovski. Newtown, tretí tím predchádzajúcej sezóny waleskej ligy, vyradil v 1. predkole EKL klub z Faerských ostrovov HB Tórshavn. Po úvodnej prehre 0:1 na ihrisku súpera doma zvíťazil 2:1 a keďže sa v predĺžení nerozhodlo, tak postupujúceho určil jedenástkový rozstrel, ktorý lepšie vyšiel Walesanom.

"Minulú sezónu sme sa v Európskej konferenčnej lige dostali do 3. predkola. V tejto súťaži je ťažko niečo predpovedať. Chceme však minimálne obhájiť vlaňajšie pozície a pokúsiť sa prebojovať čo najďalej. Budeme vďační za každé kolo, cez ktoré sa dostaneme," povedal pre oficiálnu stránku klubu prezident FC Spartak Trnava Peter Macho.

AFC Newtown hrá svoje ligové zápasy na viacúčelovom 5-tisícovom štadióne Latham Park. Ten však nespĺňa podmienky na zápasy v európskych klubových súťažiach, preto sa aj zápas prvého predkola odohral v anglickom Oswestry na dvojtísícovom štadióne Park Hall. Spartak Trnava sa v prípade postupu do 3. predkola stretne s úspešným z dvojice Raków Czestochowa - FK Astana.

2. predkolo EKL 2022/2023 - 1. zápas:

FC Spartak Trnava – AFC Newtown /štvrtok 21. júla, 20.30 SELČ, štadión Antona Malatinského v Trnave, Šport RTVS/

rozhodcovia: Bilbija - Smiljanic, Lazić (všetci Bosna a Herc.)