Main Content

DAC sa v pohárovej Európe predstaví proti Vikingom. Na čo si dať pozor?

utorok, 19. júl 2022 15:10 | Autor: TASR

DAC Dunajská Streda
DAC Dunajská Streda | zdroj: TASR

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda vstúpia do bojov v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy ako prví spomedzi trojice slovenských zástupcov. Už v stredu o 20.00 SELČ sa predstavia na ihrisku Víkinguru Göta na Faerských ostrovoch, súpera privítajú v odvete 28. júla. Vo štvrtok potom prídu na rad ďalší fortunaligisti MFK Ružomberok a FC Spartak Trnava.

Dunajská Streda sa po postupe z 1. predkola cez severoírsky FC Cliftonville naladila na nasledujúcu kvalifikačnú fázu úspechom v úvodnom kole najvyššej domácej súťaže. V nedeľu zdolala MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1, keď v druhom polčase otočila stav gólmi Nikolu Krstoviča a Dominika Kružliaka. Víkingur, tretí tím predchádzajúcej sezóny faerskej ligy, vyradil v 1. predkole EKL gibraltársky klub FC Europa po víťazstvách 1:0 doma a 2:1 na pôde protivníka.

"Chalani sa okamžite po zápase presunuli do Akadémie, kde mali nielen regeneračné procesy, ale aj stravu. Majú od klubu zabezpečené maximálne podmienky, servis štyroch fyzioterapeutov. Je podstatné dotrénovať hráčov bezprostredne po zápase, aby dorovnali intenzity, aby boli pripravení na ďalší zápas. Treba odchytiť únavu nielen stravou, ale aj kvalitnou regeneračnou časťou. To sme museli trošičku upraviť, urobili sme to s radosťou. Vieme, čo na nás v najbližších dňoch čaká, nielen cestovanie, ale zápasy v úzkom slede, opäť zmena na umelú trávu. Teraz sa už maximálne sústredím na najbližší zápas, ideme sledovať ´Vikingov´," povedal nový tréner Adrian Guľa.

Jeho zverenci zamierili na Faerské ostrovy už v pondelok, deň po fortunaligovom vystúpení a dva dni pred súbojom európskej klubovej súťaže číslo tri. Po medzipristátí v Nórsku na dočerpanie paliva pristáli na jedinom letisku v 50-tisícovej ostrovnej krajine. Ich súper pochádza z najmenšej obce, ktorá hrá európsku súťaž, Nordragöta, skrátene Göta, nemá ani 700 obyvateľov. Zápas sa však uskutoční v hlavnom meste Tórshavn na štadióne Tórsvöllur pre 5000 ľudí. Povedú ho slovinskí rozhodcovia na čele s hlavným arbitrom Nejcom Kajtazovičom, priamy prenos odvysiela Šport RTVS. DAC sa v prípade postupu stretne v 3. predkole s úspešným z dvojice Saburtalo Tbilisi a FCSB.

2. predkolo EKL 2022/2023 - 1. zápas:

Víkingur Göta - FC DAC 1904 Dunajská Streda /streda 20. júla, 20.00 SELČ, štadión Tórsvöllur v Tórshavne, Šport RTVS/

rozhodcovia: Kajtazovič - Kordež, Kasapovič (všetci Slov.)