Main Content

Zranenie kolena a vek nie sú problém. Zlatan ostáva v AC, jeho príbeh pokračuje

utorok, 19. júl 2022 07:43 | Autor: TASR

Zlatan Ibrahimovič a Romelu Lukaku
Zlatan Ibrahimovič a Romelu Lukaku | zdroj: TASR

Švédsky futbalový veterán Zlatan Ibrahimovič bude pokračovať v kariére. V pondelok oficiálne predĺžil zmluvu s AC Milánom o ďalšiu sezónu.

"AC Miláno je hrdé, že môže oznámiť obnovenie kontraktu so Zlatanom Ibrahimovičom do 30. júna 2023. Švédsky útočník bude naďalej nosiť dres s číslom 11," píše sa v stanovisku klubu.

Ibrahimovič, ktorý v októbri oslávi 41. narodeniny, podstúpil v máji rekonštrukciu predného skríženého väzu v ľavom kolene a čaká ho ešte niekoľkomesačná pauza. Krátko po operácii prezradil, že pretrpel polroka bezsenných nocí, aby splnil svoj sľub Milánu a aby pomohol mu k prvému titulu po jedenástich rokoch.

"Uplynulých šesť mesiacov som hral bez skríženého väzu v kolene. Za ten čas som potreboval viac ako 20 injekcií. Raz za týždeň mi museli odstraňovať vodu z kolena, každý deň som bral lieky proti bolesti. No v hlave som mal len jeden cieľ, spraviť z mojich spoluhráčov a trénera šampiónov Talianska, pretože som im to sľúbil. Teraz mám nový predný skrížený väz a ďalšiu trofej," povedal po operácii.

Ibrahimovič prišiel do AC v januári 2020 z Los Angeles Galaxy, no v klube pôsobil už predtým v rokoch 2010 až 2012. V jeho drese odohral dokopy 158 zápasov, strelil 92 gólov a pridal 35 asistencií. V minulosti hral aj za Manchester United, PSG, Barcelonu, Inter Miláno, Juventus Turín a Ajax Amsterdam. Na konte má aj 121 štartov a 62 gólov v národnom drese.