Main Content

Prestup Lewandowskeho do Barcelony je hotový. Akú zmluvu podpíše?

sobota, 16. júl 2022 11:19 | Autor: TASR

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski | zdroj: TASR

 Španielsky futbalový klub FC Barcelona sa dohodol na prestupe poľského útočníka Roberta Lewandowského z Bayernu Mníchov. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z prostredia rokovaní.
 

Agentúra DPA dodala, že Lewandowski odletí v sobotu do Barcelony a najneskôr v nedeľu tam podpíše kontrakt na štyri roky.

Podľa viacerých španielskych i nemeckých médií zaplatia Katalánci ako základnú prestupovú čiastku 45 miliónov eur, ďalších 5 miliónov môžu pridať na bonusoch. Úradujúci Hráč roka podľa FIFA mal v Bayerne platnú zmluvu ešte na jednu sezónu.

Tridsaťtriročný Lewandowski nastrieľal v najvyššej nemeckej súťaži v dresoch Borussie Dortmund a Bayernu 312 gólov a 384 vystúpeniach. V predchádzajúcej sezóne dal 35 gólov a 34 zápasoch a piatykrát za sebou, po siedmy raz celkovo, sa stal najlepším kanonierom Bundesligy.

S Bayernom v roku 2020 triumfoval v Lige majstrov, Bavori na ceste za trofejou deklasovali vo štvrťfinále práve Barcelonu v súčte dvojzápasu 8:2. Na konte má aj desať nemeckých titulov, štyri víťazstvá v Nemeckom pohári a titul na MS klubov. Koncom mája však vyjadril túžbu odísť po ôsmich rokoch z mníchovského klubu. Nezúčastnil sa na sobotnom predstavení kádra Bayernu pred začiatkom nového ročníka a nefiguroval ani na súpiske pre prípravné turné v USA.