Main Content

Dalo sa to čakať! Slovenská basketbalová reprezentácia mení hlavného trénera

štvrtok, 14. júl 2022 08:11 | Autor: TASR

Basketbal
Basketbal | zdroj: TASR

Výkonný výbor Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) v stredu odvolal z postu hlavného trénera reprezentácie mužov Olega Meleščenka z dôvodu neuspokojivých výkonov družstva v kvalifikácii na majstrovstvá sveta 2023.

"Výkonný výbor SBA je presvedčený, že reprezentačné družstvo potrebuje dostať nový impulz pred 2. kolom predkvalifikácie na majstrovstvá Európy 2025. Výkonný výbor poveril koordinátora mužskej zložky SBA Michala Ondruša predložením návrhu kandidátov na post hlavného trénera mužskej reprezentácie v čo najkratšom čase. Veríme v priaznivý žreb D-skupiny, kde sa naša mužská reprezentácia s istotou stretne so Severným Macedónskom," píše sa v tlačovej správe SBA. Čo sa týka pokračovania, respektíve konca ostatných členov realizačných tímov, to je v tejto chvíli otázne.

Päťdesiatpäťročný Meleščenko prišiel na reprezentačnú lavičku na konci marca 2021 ako náhrada za Chorváta Žana Tabaka. So Slovenskom sa mu podarilo prejsť predkvalifikačným sitom a premiérovo sa prebojovať do kvalifikácie na budúcoročný svetový šampionát. V A-skupine napokon jeho výber obsadil nepostupové štvrté miesto s bilanciou 0-6.

Slovenský výber sa vo štvrtok dozvie, komu bude čeliť D-skupine predkvalifikácie ME 2025. Jediným známym súperom je Severné Macedónsko. K nemu sa pridá jeden z tria Rakúsko, Rumunsko, Dánsko a tiež niekto z trojice Švajčiarsko, Nórsko, Cyprus.