Main Content

Vladimír Weiss starší: Bol to zápas Ligy majstrov, pre nás so šťastným koncom

štvrtok, 14. júl 2022 08:06 | Autor: TASR

Vladimír Weiss st.
Vladimír Weiss st. | zdroj: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do 2. predkola tohto ročníka Ligy majstrov. Na pôde Dinamo Batumi v odvetnom zápase otočili v predĺžení na 2:1 a po domácej bezgólovej remíze sa tak predstavia v ďalšej fáze prestížnej európskej súťaže. Slovenský klub nastúpi proti Ferencvárosu Budapešť, ktorý zdolal v stredu kazachstanský FC Tobol Kostanaj vysoko 5:1.

Hostia ťahali väčšinu duelu za kratší koniec a najmä v prvom polčase boli pod veľkým tlakom gruzínskeho majstra. Po góle Zurika Davitašviliho v 104. minúte to navyše vyzeralo, že je o všetkom rozhodnuté. "Belasí" sa však postarali o nečakaný obrat. Najprv skóroval Tigran Barseghjan po teči domáceho Giorgiho Rechviašviliho a pár sekúnd pred hvizdom dostal loptu za chrbát brankára Lazareho Kupatadzeho kapitán hostí Vladimír Weiss. Stredopoliarovi sa to podarilo priamo z rohového kopu.

Hlas po zápase /zdroj: ŠK Slovan Bratislava/

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Bol to zápas Ligy majstrov, pre nás so šťastným koncom. Neboli sme lepší celý čas, ale bojovali sme do konca. Dôležité je, že sme postúpili, v opačnom prípade by to bolo náročné. Chýba nám desať-štrnásť dní poriadnej prípravy. Neboli sme kompletní, súper bol kvalitnejší, živší a lepšie kondične pripravený.

Vladimír Weiss ml., kapitán Slovana: "Dali sme do toho veľmi veľa síl. očakávali sme ťažký zápas s náročným súperom. Toto víťazstvo nás dá dokopy v šatni, potrebovali sme to. Keď sme inkasovali, už nám asi nikto neveril. Celý zápas dobre držali loptu a boli unavení. Otec nám hovoril, že musíme mať najmä silnú psychiku. Ukázali sme srdce a verím, že v odvete s Ferencvárosom príde vypredané Tehelné pole."