Main Content

Tréner Weiss: Je to sklamanie, takéhoto súpera musíme zdolať

štvrtok, 7. júl 2022 07:27 | Autor: TASR

Vladimír Weiss st.
Vladimír Weiss st. | zdroj: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali v úvodnom zápase 1. predkola Ligy majstrov s FC Dinamo Batumi 0:0. Domáci si na Tehelnom poli vytvorili viacero šancí, ani jedna strela však neskončila v sieti ich gruzínskeho súpera. Presadiť sa nedokázali napriek tomu, že väčšiu časť zápasu odohrali v početnej prevahe.

O postup môžu zabojovať v odvete, ktorá je na programe v stredu 13. júla v Batumi. Víťaz dvojzápasu nastúpi v 2. predkole LM proti lepšiemu z dvojice FC Tobol Kostanaj a Ferencváros Budapešť. Stretnutie týchto dvoch tímov skončilo v stredu takisto bezgólovou remízou.

1. zápas 1. predkola LM:

ŠK Slovan Bratislava - FC Dinamo Batumi 0:0

Rozhodovali: Coote - Hussin, Hopton (všetci Angl.), ŽK: Barseghjan - Teidi, Chabradze ČK: 42. Kobachidze (po 2. ŽK), 10.589 divákov.

Slovan: Chovan - Medveděv, Kašia, Abena, De Marco (58.Čakvetadze) - Kankava, Kucka (86. Holman) - Zmrhal, Weiss (78. Čavrič), Barseghjan (58. Green) - Ramirez (58. Šaponjič)

Batumi: Kupatadze - Čabradze, Kobachidze, Azackij, Azarov - Teidi, Altunašvili (86. Navalovski) - Mamučašvili, Bidzinašvili (45. Rechviašvili), Davitašvili (72. Vacadze) - Flamarion (72. Radin)

Hlas po zápase /zdroje: TASR a RTVS/

Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Výsledkovo je to sklamanie, zažil som však pohárové zápasy, v ktorých sme začali 0:0 a nakoniec sme postúpili. Vedeli sme, že sú rýchli, silní na lopte a takticky pripravení. Takéhoto súpera musíte zdolať z vyložených šancí, ktoré sme mali. Vo futbale dnes rozhoduje fyzická kondícia a v tom boli lepší."

Jurij Medveděv, obranca Slovana: "Sme sklamaní, mrzí to. Dlhšie ako polčas sme hrali presilovku, no nevyužili sme ju. Výsledok 0:0 je veľmi zlý, chceli sme iný. Je to veľká škoda, ale ešte nič nie je prehraté. Pred nami je druhý zápas a my chceme postúpiť. Mali sme nejaké šance skórovať, aj ja sám som mal jednu veľmi dobrú a ani neviem, ako to brankár chytil. Celý zápas si musíme rozobrať. Hráči súpera boli rýchli, ale do ničoho sme ich nepustili. Mrzí nás tento výsledok aj kvôli divákom. Nikto v klube nemôže byť s takýmto výkonom spokojní. Dúfam, že si ich udobríme po zápase na ihrisku v Batumi."tt