Main Content

Slovan vstupuje do Ligy majstrov. Tréner Weiss: Ja nikdy nebudem spokojný

streda, 6. júl 2022 08:28 | Autor: TASR

Vladimír Weiss st.
Vladimír Weiss st. | zdroj: TASR

Bratislava 5. júla (TASR) - Futbalový Slovan Bratislava sa chce tento rok prebojovať do skupinovej fázy jednej z európskych klubových súťaží. Prvý krok k tomuto cieľu bude môcť spraviť už v stredu v domácom zápase 1. predkola Ligy majstrov proti gruzínskemu Dinamu Batumi.

Slovenský šampión sa vlani predstavil v hlavnej súťaži novovzniknutej Európskej konferenčnej ligy (EKL), keď v druhom predkole LM nestačil na švajčiarsky klub Young Boys Bern a v baráži o Európsku ligu sa neprebojoval cez Olympiakos Pireus. V samotnej F-skupine EKL obsadil nepostupové tretie miesto.

"Tento duel musíme zvládnuť. Hráme proti kvalitnému súperovi, ktorého poznám a oni poznajú nás, keďže som tam pôsobil päť rokov," povedal tréner Vladimír Weiss st. Súper úradujúceho slovenského majstra má pritom výhodu rozbehnutej domácej súťaže. "Sú behaví. Vedia, čo chcú robiť a sú v tempe, pretože majú rozbehnutú ligu," dodal kormidelník bratislavského tímu, ktorý má k dispozícii takmer kompletný káder. Využiť nebude môcť iba brazílskeho krajného obrancu Lucasa Lovata a nigérijského stredopoliara Ibrahima Rabiua.

"Gruzínsky futbal sa vyznačuje veľkou plejádou talentov a dynamickou technikou. Sú rýchli a silní na lopte, majú radi hravý futbal a takýmto štýlom sa prezentuje aj náš zajtrajší súper, ktorý ešte pred štyrmi rokmi pôsobil v druhej lige a odvtedy spravil veľký vzostup. Ich tréner si vybral hráčov, ktorých pozná a vedia, čo chcú hrať. Nečaká nás žiadna prechádzka, máme pred nimi rešpekt, ale určite sa ich nebojíme. Musíme ukázať našu kvalitu, hlavne veľa behať bez lopty. Nechceme hrať naivne a radi by sme si vytvorili dobrú pozíciu pred odvetou," dodal Weiss st. na utorkovej predzápasovej tlačovej konferencii.

Pre oba tímy pôjde o prvé vzájomné stretnutie a hostia si odbijú aj premiéru v najprestížnejšej európskej súťaži. Víťaz dvojzápasu sa v ďalšej fáze stretne s lepším z dvojice Ferencváros Budapešť a Tobol Kostanaj. "Času na prípravu bolo málo. Osem hráčov malo v júni reprezentačné povinnosti a ja som dostal covid hneď po skončení sezóny. Dúfam, že sa stihneme do stredy pripraviť ešte lepšie a uvidíme mužstvo, ktoré má bližšie k mojim predstavám. Aj keď ja nebudem nikdy úplne spokojný," dodal Weiss st.

Premiéru na novom pôsobisku by si mal odkrútiť stredopoliar Juraj Kucka, ktorý prišiel do Slovana ako voľný hráč. Podľa neho bude najdôležitejšie ukázať dobrú hru a zvíťaziť. "Očakávam, že budú veľmi nepríjemní na lopte a rýchli. Sú v polovici sezóny a na rozdiel od nás sú rozbehnutí. Musíme sa vyvarovať chybám, zbytočným stratám, aby sme im nedali priestor na kontry," myslí si Kucka.

Výkop stredajšieho zápasu je naplánovaný na 20.30 h. Stretnutie bude v priamom prenose vysielať RTVS.