Main Content

OFICIÁLNE: Olympique Marseille má nového trénera. Prichádza známe meno

utorok, 5. júl 2022 08:28 | Autor: TASR

Fanúšikovia Marseille a svetlice
Fanúšikovia Marseille a svetlice | zdroj: TASR

Chorvát Igor Tudor sa stal novým trénerom francúzskeho futbalového klubu Olympique Marseille. Na lavičke úradujúceho vicemajstra Ligue 1 nahradil Argentínčana Jorgeho Sampaoliho, informovala AFP.

V predošlej sezóne pôsobil Tudor v Hellase Verona, s ktorým obsadil deviate miesto v Serii A. S vedením sa však napriek úspešnej sezóne nedohodol na novej zmluve a v klube skončil. "Myslím, že sme v Igorovi Tudorovi našli trénera, ktorého sme hľadali. Je mi cťou privítať ho v našom klube. Igor je ambiciózny človek, potvrdzoval to už počas hráčskej kariéry," vyhlásil americký majiteľ provensálskeho klubu Frank McCourt.

Štyrridsaťštyriročný Tudor strávil veľkú časť kariéry v Juventuse Turín. Za národný tím odohral 55 zápasov, zahral si s ním na MS 1998 a 2006 a na ME 2004. Trénersky začínal v Hajduku Split, neskôr pôsobil v PAOK Solún, Karabükspore, Galatasarayi Istanbul, Udinese a ako asistent v Juventuse.

Sampaoli opustil francúzsky klub krátko po tom, ako ho doviedol k druhému miestu v Ligue 1 a účasti v skupinovej fáze Ligy majstrov 2022/2023.