Main Content

Ukrajinská tenistka kritizovala Rusko. Dôvodom sú raketové útoky

štvrtok, 30. jún 2022 07:38 | Autor: TASR

Tenis - ilustračný obrázok
Tenis - ilustračný obrázok | zdroj: TASR

Ukrajinská tenistka Lesia Curenková v stredu kritizovala Rusko, ktoré podľa nej zavádza pri informovaní o pondelkovom raketovom útoku na ukrajinské mesto Kremenčuk. Tenistka podľa vlastných slov pozná ľudí, ktorých táto udalosť bezprostredne zasiahla.

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že cieľom útoku bolo skladisko zbraní. Požiar obchodného domu, ktorý podľa neho v tom čase nefungoval, mal byť dôsledok explózie.

"Pre mňa je obzvlášť bolestivé vidieť, že ruská propaganda hovorí, že nákupné centrum nefungovalo. To je lož. Môj kondičný tréner je z toho mesta. Jeho svokra... pracuje v tom nákupnom centre a mala šťastie, že mala vtedy akurát voľno. Môj tréner a jeho otec boli neďaleko toho miesta a otec kvôli tlakovej vlne spadol na zem," povedala.

Podľa miestnych úradov si inkriminovaný útok, ktorý zničil aj centrum východoukrajinského mesta, vyžiadal minimálne 18 obetí.

Curenková postúpila v stredu do 3. kola grandslamového Wimbledonu, keď si poradila s krajankou Angelinou Kalininovou v troch setoch 3:6, 6:4 a 6:3. Informácie priniesla AFP.