Main Content

TOP slovenský basketbalista Vladimír Brodziansky stojí pred novou výzvou

štvrtok, 23. jún 2022 08:05 | Autor: TASR

Vladimír Brodziansky
Vladimír Brodziansky | zdroj: TASR

Čerstvý víťaz ankety Basketbalista roka 2021 Vladimír Brodziansky bude v novom ročníku pôsobiť v tureckom tíme Basaksehir Istanbul. K aktuálnemu víťazovi Európskeho pohára FIBA (FIBA Europe Cup) prichádza 28-ročný pivot po dvojročnom pôsobení v španielskom Joventute Badalona. Klub potvrdil túto informáciu na svojich sociálnych sieťach.

Brodziansky strávil celú svoju doterajšiu profesionálnu kariéru v Španielsku, okrem Badalony hral dve sezóny aj za Obradoiro. Slovenský reprezentant potvrdil príslušnosť k európskej podkošovej špičke, klubu dopomohol k zisku tretieho miesta v najvyššej súťaži a udržaní miesta v Európskom pohári (Eurocupe).

V závere sezóny ho vyradilo z hry zranenie. V reprezentačnom drese sa výraznou mierou podieľal na tom, že sa Slovensko premiérovo predstavilo v "riadnej" kvalifikácii na majstrovstvá sveta 2023, aktuálne chýba vo výbere trénera Olega Meleščenka.

O jeho odchode do Turecka sa hovorilo už dlhší čas. V predchádzajúcom ročníku odohral Brodziansky 27 ligových stretnutí, priemerne v nich dosahoval 9,2 bodu a 4 doskoky. Basaksehir obsadil v sezóne 2021/2022 v najvyššej tureckej súťaži 6. miesto.