Main Content

Adam Sýkora otvorene: Tieto dva tímy o mňa majú záujem

streda, 22. jún 2022 13:10 | Autor: Róbert Kalnický

Adam Sýkora
Adam Sýkora | zdroj: TASR

Slovenský hokejový útočník Adam Sýkora patrí k najväčším kométam uplynulej sezóny. Mladý 17-ročný forward v drese Nitry zažiaril a vyslúžil si miesto aj v národnom tíme.

Zúčastnil sa svetového šampionátu vo Fínsku, kde rozhodne nesklamal. Ba naopak, patril k najlepším hráčom nášho tímu. Teraz ho čaká draft do kanadsko-americkej NHL. Na NHL Combine sa nedostal, ale aj napriek tomu v zámorí bol. V rozhovore pre šport.sk uviedol, ktoré tímy majú o neho záujem a otvorene s ním komunikujú: „Bol som v Arizone a Montreale. Najskôr som bol v Arizone, kde sme mali pohovory, testy na suchu a na ľade. Potom som išiel do Montrealu, kde bolo to isté a poukazovali mi aj ich celé tréningové centrum. Keď som to videl, skoro mi spadla sánka. O to väčšia motivácia pracovať na sebe a dostať sa tam.”

Vydarená sezóna ho dostala do pozornosti skautov. Hovorí sa, že meno Adama Sýkoru by mohlo zaznieť niekde v rozmedzí úvodu až stredu druhého kola. V minulosti sa špekulovalo aj o záujme Floridy Panthers. Víťaz Prezidentskej trofeje však v prvých dvoch kolách nemá žiaden výber.