Main Content

POTVRDENÉ: Skalica splnila všetko, čo mala. Vracia sa medzi elitu

štvrtok, 16. jún 2022 16:37 | Autor: TASR

MFK Skalica
MFK Skalica | zdroj: logo

MFK Skalica je už oficiálne tretí nováčik futbalovej Fortuna ligy 2022/2023. Vstup klubu do najvyššej slovenskej súťaže potvrdilo hlasovaním Prezídium Únie ligových klubov (ÚLK).

Prezídium ÚLK už 1. júna potvrdilo vstup FK Železiarne Podbrezová (víťaz 2. ligy) a MFK Dukla Banská Bystrica (druhý tím 2. ligy) do najvyššej súťaže po tom, ako oba kluby prešli skráteným licenčným konaním Licenčnej komisie SFZ. Keďže licenciu pre nový ročník Fortuna ligy ani v odvolacom procese nedostal klub FK Senica, ďalšie uvoľnené miesto vo FL bolo ponúknuté Skalici ako tretiemu tímu v 2. lige. Tá napokon tiež splnila podmienky pre najvyššiu súťaž.

"MFK Skalica získal pre sezónu 2022/23 osobitne povolenie pre vstup do Fortuna ligy na zaklade vysledkov mimoriadneho pouzitia kluboveho licencneho systemu s podmienkou splnenia infrastrukturnych kriterii do zaciatku jarnej casti sezony 2022/2023," povedal pre web fortunaliga.sk výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák s tým, že Skalica bude svoje zápasy hrávať na domácom štadióne.

Skalica už medzičasom začala s prípravou na najvyššiu súťaž. Má za sebou už aj jeden prípravný zápas, v ktorom remizovala s Trnavou 0:0. Záhorákov povedie skúsený tréner Juraj Jarábek, ktorý v uplynulej sezóne pôsobil na lavičke ŠKF Sereď.

Nový ročník Fortuna ligy odštartuje v polovici júla, prvé kolo je na programe 15. až 17. júla 2022. V nasledujúcich dňoch bude známy aj presný program zápasov.