Main Content

Obrovská hanba pre Anglicko. Maďari rozložili Albion, vyhrali o 4 góly

streda, 15. jún 2022 07:11 | Autor: TASR

Maďarsko
Maďarsko | zdroj: TASR

Futbalisti Maďarska dokázali v Lige národov prekvapujúco zdolať Angličanov aj druhýkrát v priebehu mesiaca. V utorkovom zápase štvrtého kola 3. skupiny A-divízie zvíťazili vo Wolverhamptone 4:0. Maďari vedú skupinu so 7 bodmi o bod pred Nemcami, ktorí si na štvrtý pokus pripísali prvé víťazstvo, keď zdolali doma Talianov 5:2. Angličania sú iba s dvoma bodmi na chvoste.

Maďarov poslal do vedenia Roland Sallai. V 16. min sa k nemu odrazila lopta v šestnástke po priamom kope a z voleja ju nekompromisne poslal do siete. Angličanov inkasovaný gól nezobudil a zlepšený výkon nepredviedli ani po zmene strán. Naopak, v 70. min pridal Sallai druhý gól po aktivite Martina Ádáma, ktorý prišiel na ihrisko iba dve minúty predtým. Potom si domáci konečne vypracovali prvú veľkú šancu, Kane v 77. min trafil konštrukciu brány. Maďari ani za stavu 2:0 nezačali brániť a odmenou im bol tretí gól. V 80. min si z druhej vlny nabehol Zsolt Nagy, dostal spätnú prihrávku na hranicu šestnástky a jeho exportná strela k žrdi rozvlnila sieť. Najvyššiu domácu prehru Angličanov od roku 1928 podčiarkol štvrtým gólom Dániel Gazdag v 89. min.

Ťažkú prehru utrpeli aj úradujúci majstri Európy, ktorí prehrali v Nemecku 2:5. Domáci viedli v Mönchengladbachu už 5:0, keď si dva góly v priebehu dvoch minút pripísal Timo Werner. Taliani v závere iba zmiernili prehru.

Dramatický záver malo stretnutie 4. skupiny A-divízie Holandsko - Wales. Najprv Gareth Bale v druhej minúte nadstavenia vyrovnal z penalty na 2:2, no Memphis Depay zariadil o minútu na to tri body pre "oranjes." Holanďania vedú skupinu o tri body pred Belgičanmi, ktorí zvíťazili v Poľsku 1:0.

Hráči Arménska prehrali v stretnutí 4. kola 1. skupiny B-divízie Ligy národov doma so Škótskom 1:4. Ostrovania tak dokázali svojho súpera zdolať v oboch zápasoch v skupine. Skupinu vedú Ukrajinci, ktorí uhrali v Lodži remízu 1:1 s Írmi a zostávajú bez prehy.