Main Content

Prezident Kostariky zasiahol: Dal ľuďom priestor, aby mohli pozerať futbal. V hre sú MS 2022

sobota, 11. jún 2022 08:26 | Autor: TASR

Keylor Navas
Keylor Navas | zdroj: © TASR

Prezident Kostariky Rodrigo Chaves podpísal dekrét, ktorý umožní štátnym zamestnancom predĺžiť si v utorok obednú prestávku. Futbalistov Kostariky čaká o 12.00 h miestneho času zápas interkontinentálnej baráže o postup na MS 2022 proti Novému Zélandu a prezident chce, aby si ho mohol pozrieť každý obyvateľ krajiny.

Víťaz duelu, ktorý sa hrá v katarskej Dauhe, doplní na MS v Katare v E-skupine Nemecko, Španielsko a Japonsko. Chaves, ktorý je v úrade len mesiac, sa obyvateľom prihovoril v piatok na sociálnych sieťach: "Vo vzdialenosti viac ako 13.000 kilometrov bude v boji jedenásť našich bojovníkov, ktorí sa chcú kvalifikovať na MS. Samozrejme, že všetci chceme vidieť tento zápas."

Chcel dokonca vyhlásiť štátny sviatok, ale vzhľadom na ekonomickú situáciu v krajine sa rozhodol inak. Kostarické súkromné spoločnosti vyzval k tomu, aby umožnili zamestnancom dlhšiu pauzu. "Chcem, aby sme si zápas užili a aby sme mohli posielať všetky dobré vibrácie a emócie ľudí zapálených pre najkrajší šport na svete," dodal prezident.

Vláda uviedla, že dlhšiu prestávku si neužijú zamestnanci vo verejných nemocniciach, ani pracovníci medzinárodného letiska Juana Santamariu a tranzitnej polície. Informoval o tom denník La Nacion.