Main Content

Vladimír Weiss mladší: Vieme, že sme favorit skupiny, a je mi ľúto, že sme nedávno prišli o hlavného trénera

sobota, 11. jún 2022 07:29 | Autor: TASR

Vladimír Weiss
Vladimír Weiss | zdroj: TASR

Slovenskí futbaloví reprezentanti zvíťazili na ihrisku Azerbajdžanu 1:0 v treťom zápase v 3. skupine C-divízie Ligy národov. Jediný gól piatkového stretnutia strelil v 81. minúte Vladimír Weiss ml.

Slovákov premiérovo viedli dočasní tréneri Samuel Slovák a Marek Mintál, ktorí po prehre s Kazachstanom nahradili odvolaného Štefana Tarkoviča. Ich zverenci majú po troch kolách 6 bodov rovnako ako líder skupiny Kazachstan, ktorý však od 20.45 hral v srbskom Novom Sade proti Bielorusku.

Slováci zakončia júnový asociačný termín zápasom v Kazachstane, ktorý je na programe v pondelok od 16.00 SELČ v Nur-Sultane. Azerbajdžan nastúpi proti Bielorusku.

Liga národov - 3. kolo:

3. skupina C-divízie:

Azerbajdžan - SLOVENSKO 0:1 (0:0)

Gól: 81. Weiss. ŽK: Almeida, Emreli - De Marco, Šatka, Bero, Weiss. Rozhodovali: Rumšas - Radius, Sužiedelis (všetci Lit.)

Azerbajdžan: Magomedalijev - Dž. Husejnov, Mustafazade, Hagverdi - Medvedev (65. B. Husejnov), Machmudov (79. A. Husejnov), Almeida (55. Garajev), Eddy, Salahli - Dadašov (46. Emreli), Šejdajev (65. Nurjev)

Slovensko: Rodák - Pekarík, Šatka, Valjent, De Marco - Suslov (65. Weiss), Lobotka (75. Bero), Hrošovský, Haraslín - Rusnák (90.+2 Schranz), Strelec (65. Duda)

Hlasy po zápase (zdroje: TASR, RTVS):

Samuel Slovák, tréner SR: "Chceli sme byť tí, ktorí udávajú tempo. Na začiatku sa to podarilo, prišiel útlm, nakoniec sme to však zvládli. V druhom polčase to oživili Bero a Weiss, lepšie sme kombinovali a skončilo sa to gólom."

Vladimír Weiss ml., stredopoliar SR, strelec víťazného gólu: "Vedeli sme, že to nebude ľahký zápas, a to sa aj potvrdilo. Verili sme, že dáme gól, a som rád, že sa tak stalo. Ani som nevedel, že som na reprezentačný gól čakal až päť rokov. Nejaký čas som chýbal v reprezentácii, no teraz som rád, že mi to padlo a že sme zvíťazili. Vieme, že sme favorit skupiny, a je mi ľúto, že sme nedávno prišli o hlavného trénera. Ukázali sme však silu kolektívu a dnešné víťazstvo je aj pre neho."

Lukáš Haraslín, stredopoliar SR: "V prvom rade ma teší, že po nevydarenom zápase s Kazachstanom sme rýchlo zregenerovali a zvíťazili sme v dnešnom zápase. Vedeli sme, že Azerbajdžanci dobre bránia. Snažili sme sa cez nich presadzovať a podarilo sa nám zvládnuť ich brejky. V úniku som sa to snažil umiestniť na zadnú žrď, brankár tam však stihol dať nohy a bohužiaľ mi to dnes nevyšlo. Dôležité však je, že sme vyhrali ako mužstvo."