Main Content

Toto sú súperi florbalistov na MS. Slováci chcú prekvapiť Švajčiarsko

štvrtok, 9. jún 2022 07:01 | Autor: TASR

Florbal Slovensko - Maďarsko
Florbal Slovensko - Maďarsko | zdroj: TASR

Slovenskí florbalisti sa v základnej A-skupine na novembrových MS stretnú s Fínskom, domácim Švajčiarskom a Nórskom. Rozhodol o tom stredajší žreb v Zürichu, ktorý bude spolu s Winterthurom dejiskom svetového šampionátu.

Prvé dva tímy z oboch výkonnostne silnejších skupín A a B postúpia priamo do štvrťfinále, zvyšné dva tímy budú hrať kvalifikáciu o postup do štvrťfinále s tímami z ďalších dvoch skupín.

Fíni sú štvornásobní majstri sveta, na predchádzajúcom šampionáte v roku 2020 v Helsinkách obsadili striebornú pozíciu za Švédskom. Švajčiari skončili pred dvoma rokmi štvrtí a Slováci dosiahli svoje doterajšie maximum vďaka siedmej pozícii.

Tréner SR Radomír Mrázek považuje za jednoznačného favorita skupiny Fínov: "Sú a budú favoriti. Na predošlých MS sme proti nim odohrali kvalitný zápas vo štvrťfinále a verím, že sa nám podarí zopakovať podobný výkon. So Švajčiarmi sa pokúsime prekvapiť a zabojovať tak o priamy postup. Súboj s Nórskom budeme chcieť jednoznačne vyhrať a nepripustiť si žiadne komplikácie," uviedol český kormidelník v tlačovej správe Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

Zverenci trénera Mrázka si postup na MS 2022 vybojovali v máji na európskej kvalifikácii v talianskom Celane, ktorú vyhrali po finálovom triumfe nad favorizovaným Českom 5:4. Svojho rivala zdolali prvýkrát až v jedenástom vzájomnom zápase. Okrem Slovákov išli z kvalifikačného turnaja na šampionát aj Česi a Nemci.

Slováci boli pred žrebovaním nasadení do druhého koša. Turnaj je na programe od 5. do 13. novembra, kompletný rozpis zápasov bude známy 15. júna.

Žreb MS 2022 vo Švajčiarsku:

A-skupina: Fínsko, Švajčiarsko, Nórsko, SLOVENSKO

B-skupina: Švédsko, Česko, Lotyšsko, Nemecko

C-skupina: Estónsko, Kanada, Thajsko, Singapur

D-skupina: Dánsko, Poľsko, Austrália, Filipíny