Main Content

Francúzi majú po stretnutí so Slovenkami hlavy v smútku

pondelok, 6. február 2012 12:30 | Autor: TASR

Ohlasy francúzskych médií na víkendové bratislavské stretnutie Slovensko - Francúzsko (3:2) v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie 2012 tenisových reprezentačných družstiev žien:

L´Equipe: "Kolabujeme. V apríli musíme zvíťaziť, aby sme sa vyhli historickému zostupu do I. skupiny regionálnej zóny. Absencia Marion Bartoliovej, anabáza okolo Aravane Rezaiovej, neukončená generačná výmena a prehraná stávka na Cornetovú. V nedeľu za stavu 1:2 dostala prednosť pred Razzanovou, ktorá v sobotu zažiarila. Alizé spočiatku potvrdzovala správnosť prekvapivej voľby kapitána. Hantuchová však mala účinnejší arzenál. Cornetová ako obvykle dostala príležitosť. Tradične z toho nič nebolo a už to vyznieva komicky. Zostane večne nezodpovedanou otázkou, ako by pochodila Razzanová. A prečo nehrala."

AFP: "Hlavy v smútku. Francúzsko nikdy nebolo takto dolu. Navyše, v apríli ho čaká boj o vyhnutie sa pádu ešte nižšie. Prehra na Slovensku má svoju vnútornú logiku, papierové predpoklady sa naplnili. Slovenky mali výhodu domáceho prostredia a viac zbraní. Cornetová bola proti Hantuchovej miestami brilantná, ale napokon znova prehrala. Vo dvojhre v tejto súťaži ôsmy raz z deviatich zápasov."

Le Monde: "Zákonitá prehra na Slovensku. Francúzsko na prahu zostupu do III. ligy. Po vlaňajšom premiérovom ubudnutí z elitnej skupiny sa do nej nemôžeme vrátiť skôr ako na sezónu 2014. Naopak - v apríli budeme bojovať o vyhnutie sa pádu ešte nižšie, než sme teraz. Navyše, už to nemôžeme považovať za exotickú hypotézu, keď si uvedomíme kvality možných súperov a povážlivý stav francúzskeho ženského tenisu. Sedmička renkingu Marion Bartoliová nechce reprezentovať bez svojho otca v realizačnom tíme a pridala sa k tomu aféra okolo Aravane Rezaiovej po jej nezaradení do definitívneho kádra - družstvu táto záležitosť neprospela. V sobotu Parmentierová podľahla Hantuchovej iba 7:9 v treťom sete a Razzanová napriek aktuálnemu zaostávaniu o 83 miest v rebríčku prekonala Cibulková, ale v nedeľu realita predsa len nepustila. O necelé tri mesiace si budeme zachraňovať kožu."

FFT.fr: "Slovenky boli prisilné. Po sľubnej sobote utrpel francúzsky tím očakávanú prehru. Zverenkyne Nicolasa Escudého nestačili na členky Top 20 Cibulkovú a Hantuchovú, hoci sa nevzdali bez dobrého boja. V apríli nás čakajú záchranárske práce."

Le Figaro: "Bez šance na návrat medzi elitu. Alizé Cornetovej sa proti Daniele Hantuchovej nepodarilo dosiahnuť bod nádeje po tom, ako prehra Pauline Parmentierovej s Dominikou Cibulkovou postavila francúzsky tím chrbtom k múru. Kapitán Nicolas Escudé po sobote chválil Parmentierovú aj za to, že udržala Hantuchovú na kurte viac ako tri hodiny. Proti Cibulkovej sa však v nedeľu ukázalo byť problémom to, že viac ako tri hodiny bola na tom kurte aj samotná Pauline. Pre Cornetovú, ktorá nečakane hrala namiesto Virginie Razzanovej, bolo za stavu 1:2 priťažkou úlohou zachovať tímu šancu. Aj vzhľadom na skutočnosť, že nikdy v minulosti nesplnila podobné očakávania."

Sports: "Zázrak sa nekonal, hoci po prvom dni boli Francúzky naplno v hre, keď víťazstvo Virginie Razzanovej nad Dominikou Cibulkovou znamenalo nohu vo dverách. ´Trikolóra´ však zďaleka nenastupovala v pozícii favorita a napokon podľahla Slovenkám, ktoré ich celkovo kvalitatívne prevýšili. Parmentierová odovzdala v nedeľňajšej tretej dvojhre proti Cibulkovej všetko, v oboch setoch viedla o brejk. Proti členke Top 20 to však nestačilo. Najmä po tom, ako Pauline v sobotu hrala tri hodiny a chýbala jej energia. Kapitán potom nečakane stavil na Alizé Cornetovú a tropol. Vraciame sa na zem a čelíme nepríjemnej realite. Ďalšia úloha: vyhnúť sa zostupu do III. ligy."

© WEBNOVINY