Main Content

VIDEO: Veľký šláger skončil remízou. Portugalci ratovali bod zo Španielska

piatok, 3. jún 2022 06:19 | Autor: TASR

ESP - POR
ESP - POR | zdroj: Youtube

Futbalisti Španielska vstúpili do Ligy národov 2022/2023 remízou s Portugalskom 1:1. Vlaňajší finalista súťaže išiel v šlágri 2. skupiny A-divízie proti víťazovi premiérovej edície do vedenia v 25. minúte, presadil sa Alvaro Morata. Po prestávke vyrovnal v 82. minúte Ricardo Horta.

Domáci mali na štadióne Benita Villamarína v Seville po prvom góle ďalšie šance, ale priamy kop Pabla Sarabiu skončil tesne vedľa. Portugalci mali veľkú šancu po prestávke, keď sa Leao dostal pred bránku, jeho strelu po zemi ale vykopol pozorný brankár Unai Simon. V 62. minúte sa v drese hostí dostal na trávnik Cristiano Ronaldo, spoločne so spoluhráčmi sa napokon tešil z cenného bodu.

V Praha sa Česi ujali vedenia v zápase so Švajčiarskom po zmätkoch v obrane súpera, situáciu využil Jan Kuchta - 1:0. Vyrovnanie prišlo ešte do prestávky, presadil sa Noah Okafor. Po prestávke zariadil triumf domácich Jakub Jankto.

Futbalisti Bulharska remizovali v dueli C-skupiny na domácej pôde so Severným Macedónskom 1:1. Domáci sa najskôr tešili po zásahu Kirila Despodova v 13. minúte, po prestávke vyrovnal za hostí Milan Ristovski, ktorý si vo Fortuna lige oblieka dres Spartaka Trnava.

V zápase Gruzínska s Gibraltárom sa strelecky presadil ďalší hráč, ktorý pôsobí v slovenskej najvyššej súťaži. Obranca Guram Kašia zo Slovana Bratislava pomohol domácim k triumfu 4:0.

Slovensko bude v Lige národov 2022/2023 prvýkrát v akcii v piatok, keď o 20.45 h nastúpi v Novom Sade proti Bielorusku v 3. skupine C-divízie.