Main Content

OFICIÁLNE: Paul Pogba končí v Manchestri United

streda, 1. jún 2022 16:27 | Autor: TASR

Paul Pogba
Paul Pogba | zdroj: TASR

Francúzsky futbalista Paul Pogba odíde z Manchestru United na konci júna po vypršaní platného kontraktu. Anglický klub to potvrdil v stredu na svojej oficiálnej webstránke.

Ku koncu sa nachýlila druhá anabáza 29-ročného stredopoliara v tíme "červených diablov". V roku 2012 zamieril do Juventusu Turín, z ktorého sa o štyri roky neskôr vrátil za 105 miliónov eur, čo bola vtedy rekordná prestupová čiastka. V sezóne 2016/2017 sa radoval z trofejí v Ligovom pohári aj Európskej lige. V predchádzajúcich dvoch ročníkoch však jeho výkony limitovali početné zranenia.

"Klub môže potvrdiť, že Paul Pogba odíde z Manchestru United na konci júna. Posledný z jeho 233 zápasov sa v apríli skončil už v 10. minúte stretnutia, ktoré sme prehrali 1:4. Bol to nevýrazný koniec jeho účinkovania v United, ktoré predtým prinieslo mnoho žiarivých chvíľ - gólov, asistencií a ukážok jeho schopností," citovala AP z oficiálneho vyhlásenia klubu.

O Pogbu majú údajne záujem jeho bývalý klub v Serie A Juventus i Paríž St. Germain. So "Starou dámou" získal štyri ligové tituly a po dva domáce poháre i Superpoháre, v PSG by sa pripojil k svojmu reprezentačnému spoluhráčovi Kylianovi Mbappemu, s ktorým boli pri zisku titulu majstrov sveta v roku 2018 v Rusku.