Main Content

Medvedev prekvapivo nestačil na Čiliča. Ten neskrýval spokojnosť

utorok, 31. máj 2022 07:27 | Autor: TASR

Marin Čilič
Marin Čilič | zdroj: TASR

Ruský tenista Daniil Medvedev neuspel v osemfinále dvojhry na grandslamovom Roland Garros. Ako nasadená dvojka prehral s turnajovou dvadsiatkou Marinom Čiličom hladko 2:6, 3:6, 2:6. Chorvát sa vo štvrťfinále stretne s ďalším Rusom Andrejom Rubľovom.

Čilič počas celého zápasu skvele podával, mal navrch vo výmenách, hral variabilnejšie- Medvedevovi, ktorý sa vrátil do súťažného kolotoča po pauze zavinenej operácii prietrže, chýbala úderová istota. V dôležitých momentoch priveľa kazil, čo bola na mlyn Čiliča Chorvát nepustil súpera ani k jedinému brejkbalu a odplatil Rusovi vlaňajšiu prehru z finále Davisovho pohára v Madride

"Bol to z mojej strany fantastický zápas, jeden z najlepších v kariére. Od začiatku až do konca- Ak hrám v pohode, všetko mi vychádza, servis i returny. Dôležité bolo, že som nedal Daniilovi žiadnu šancu na prípadný zvrat. Je to hráč, ktorý sa dokáže chytiť na jednej loptičke," uviedol Čilič v pozápasovom rozhovore s bývalým španielskym tenistom Alexom Corretjom.

Medvedev sa bude môcť najbližšie predstaviť na grandslamovej scéne až na US Open, kde ho čaká obhajoba titulu. Organizátori Wimbledonu totiž zakázali štart ruským a bieloruským hráčom. Dôvodom je ruská invázia na územie Ukrajiny. .

Muži - dvojhra- osemfinále:

Marin Čilič (Chor.-20) - Daniil Medvedev (Rus.-2) 6:2, 6:3, 6:2