Main Content

Warriors siahajú ku hviezdam: Byť súčasťou finále šesťkrát za osem rokov, to je niečo, čo sa dá ťažko slovami opísať

piatok, 27. máj 2022 12:06 | Autor: TASR

Draymond Green
Draymond Green | zdroj: TASR

Basketbalisti Golden State Warriors postúpili šiestykrát za osem sezón do finále play off NBA. V piatom súboji finále Západnej konferencie zvíťazili v noci na piatok nad Dallasom Mavericks 120:110 a celú sériu vyhrali 4:1 na zápasy.

Klay Thompson sa na výhre Warriors podieľal 32 bodmi, z toho 19 dosiahol v prvej polovici stretnutia. Premenil osem trojok zo 16-tich pokusov. Andrew Wiggins prispel k úspechu 18 bodmi a 10 doskokmi, Draymond Green zaznamenal 17 bodov. Stephen Curry nazbieral 15 bodov a deväť asistencií a získal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča série, ktoré sa udeľuje vo finále konferencie premiérovo. Warriors v zápase ani raz neprehrávali, v polčase viedli o 17 bodov a celkovo až o 25. "Pre náš tím, chalanov, najmä jadro tímu, byť súčasťou finále šesťkrát za osem rokov, to je niečo, čo sa dá ťažko slovami opísať. Je za tým enormné množstvo zručností, zanietenia a driny," vyjadril sa podľa AP Steve Kerr, tréner Golden State.

V drese hostí si Luka Dončič po slabšom štarte nakoniec pripísal 28 bodov a deväť doskokov, premenil však len 10 z 28 streleckých pokusov. Sekundoval mu Spencer Dinwiddie s 26 bodmi. "Osobne som hral hrozne, ale inak som na celý tím nesmierne hrdý. Nikto neveril, že by sme sa mohli dostať tak ďaleko," poznamenal Dončič.

Warriors si zahrajú o titul po troch rokoch, v roku 2019 nestačili na Toronto. Vo finále play off sa stretnú s víťazom série Miami - Boston, Celtics vedú po piatich stretnutiach 3:2 na zápasy. "Proti obom súperom to nebude jednoduché, najmä Boston by nám mohol po ofenzívnej stránke robiť problémy. Myslím si, že práve proti nim budeme hrať," povedal Draymond Green.